algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

«Cap benefici econòmic compensa els efectes de rebre en un dia 4 megacreuers, com passarà aquest divendres i dissabte»

La Plataforma contra els megacreuers, formada per una trentena d’entitats ciutadanes i ecologistes, no fa vacances en el mes de més afluència de creueristes a Ciutat. En un comunicat explica que «L’opinió pública ha conegut recentment el saldo negatiu en termes econòmics que deixen aquests creuers: els ingressos de quasi deu milions d’euros són inferiors a les inversions que ha hagut de fer l’Autoritat Portuària per donar serveis a les companyies navilieres».

«Al petit i mitjà comerç aquesta enorme afluència de visitants 'express' no els deixarà grans beneficis: està comprovat que aquest model de turisme de poques hores i 'tot inclòs' consumeix ben poc a la nostra ciutat» diuen des de la Plataforma.

També afegeixen que «d’altra banda, pel turista, arribar a una ciutat massificada com ho serà Palma aquesta setmana, no és una experiència agradable: l’argument que el turisme de megacreuers és una bona estratègia per fer que els visitants tornin i es quedin més dies, cau per si sol».

La Plataforma conclou que «no obstant aquestes constatacions, cap benefici econòmic compensaria els efectes de rebre en un dia 4 megacreuers, com passarà aquest divendres i dissabte. En un dia contaminaran 37 vegades més que els cotxes que circulin per Palma. Cap hipotètic benefici econòmic compensaria la massificació generada per desenes de milers de visitants a una ciutat petita com la nostra. 26.000 persones viuen al centre històric de Palma, als quals s’afegiran aquest divendres 16.000 creueristes: un 60% més de vianants concentrats a pocs carrers i a unes hores molt limitades» i encara afegeix que «aquesta xifra de creueristes diaris és quatre vegades més del que la Plataforma planteja com a màxim admissible per Ciutat».

Finalment, la Plataforma anuncia que prepara un document per presentar a les institucions (Govern, Consell de Mallorca, Ajuntament de Palma i Autoritat Portuària) amb «una proposta molt concreta per limitar l’afluència, amb criteris tècnics per fer viable aquesta iniciativa durant els pròxims anys».

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per bossot, fa dervers d'un any

Tens raó. Aquí s'escriu en catalá. Bossot, per exemple.

Valoració:1menosmas
Per Riurem!, fa dervers d'un any

Si no deixen més que fems, se´n duen l´aigua i embruten la badia...
qui és que fa el negoci? Els mallorquins no! Quatre voltors que s´alimenten de la carronya!
Només esper que el anvi climàtic se´n dugui la porqueria.

Valoració:1menosmas
Per No t'entenem, fa dervers d'un any

Aqui s'escriu en Catala o no s'escriu.
No vos basten El Inmundo i la Ultra Hora,perque encara hageu d'emmerdar els altres diaris?

Valoració:0menosmas
Per realidad y odio, fa dervers d'un any

Me cuentan los más mayores del lugar, que cuando se empezaron las obras de lo que en aquel entonces se llamaba "el dique del oeste", la población estaba entusiasmada ya que el mismo permitiría la llegada del grandes buques con turistas. Así se decía. Parece que uno de los primeros fueron los rusos (soviéticos, por supuesto), de la serie iVAN FRANCO. Ahora que vienen de dos en dos, no los queremos.

Por cierto, en aquellos tiempos, Mallorca, todavía era tierra de "ir a hacer las Américas". Os sugiero que reviséis las andanza de vuestros padres y abuelos. O un poco más atrás.

Claro que molestan. Como molestan los miles de coches. Los miles de personas que no han nacido aquí. Claro, que sí. Pero las cosas son como son y como las quisiéramos. Peor sería si tuviéramos una fábrica donde salieran de sus cadenas 150.000 coches cada año. O cuatro o cinco millones de neumáticos. Por ejemplo.

Valoració:-9menosmas
Per Sebastià, fa dervers d'un any

Només se'n beneficien quatre magnats i els demés a aguantar-se. Sense aigua o si n'hi ha és caríssima, preus exagerats per la superpoblació que, com que venen de vacances és perque tenen de promig un nivell econòmic més elevat o el que és igual, per una setmana que venen s'ho gasten i paguen el que els hi demanen peró els de tot l'any, han de soportar-ho setmana rera setmana diariament i aguantar-se amb la destrucció del seu entorn.

Valoració:4menosmas
Per Amos i senyors del que no és seu., fa dervers d'un any

És una vergonya!
Què en treim els mallorquins? Brutor i manca d´aigua.
Això són Hotels flotants que fan el seu agost a costa de
les Illes.
Esper que el canvi climàtic posi els hotelers al seu lloc.
Que la costa s´enfonsi i l´aigua del mar s´endugui els seus edificis. Que segurament són de Costes, no?

Valoració:10menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris