algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
13°

Festejant la nostra tradició a es Molinar

Si el passat divendres, uns milenars de persones defensaven una tradició espanyola, arcaica i rància, on el seu divertiment és veure la tortura fins la mort dels bous. Aquest dissabte, els veinats d'es Molinar i d'altres indrets de Palma, gaudien del dia gran de les festes d'aquest barri mariner amb la tradició tan nostra i arrelada a la nostra illa, com són els dimonis i el foc!

La platja de s'Areneta es va omplir de gom a gom a mesura que la calor afluixava i la festa creixia. Aquesta va començar amb una trobada de batucades, per continuar amb un correfoc infantil, que va donar pas al correfoc gran, el punt àlgid de la festa, amb 4 colles de dimonis: Kinfumfà Dimonis; Bruixes de Mallorca; Dimonis Enfocats de Son Sardina; i Dimonis de sa Pedrera de Muro, per acabar la festa amb un concert de música que va fer ballar i botar els assistents.

Aquesta festa estava inclosa en el programa de festes de l'associació de veïns Vogar i Ciar d'es Molinar, associació veïnal que treballa per aquesta barriada palmesana des de l'any 1977, i que fa 5 anys presideix en Toni Amengual, de només 33 anys.

Curiosament, en aquestes dates coincideixen les festes d'aquesta associació amb les de l'associació de veïns es Born d'es Molinar, l'associació que es va crear en els temps que el PP volia combatre el moviment veïnal creant les associacions de veïns properes al partit, i la seva federació d'associacions, també es produeix la coincidència que en Miquel Obrador, president d'aquesta associació de dretes és el president de la Federació Ciutat de Palma, evidentment de la mateixa ideologia política.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Ben fet, fa dervers d'un any

Ben fet. Encara que també cal recordar que a aquests mateixos rancis els molesten molt les nostres tradicions. Tots hem vist escrits pels comentaris dels diaris, on que aquests mateixos ultres tracten els correfocs amb dimonis de rituals satànics,o també els que volen que se prohibesquin els balls dela cossiers, perque segons ells, homes vestits amb faldes provoquen la homosexualiatat, o fins i tot les batalles de moros i cristians, perque molesten a certs col.lectius, entre moltes altres expresions del folklore més nostrat que voldrien fer desaparèixer.
I per motivar laseva prihibició, utilitzen tota una sèrie d'arguments infundats i estúpids, que demostren una profonda i cultura i barroeria d'esperit, però que destapen la seva vertadera intenció, que és la de carregar se tot el nostre patrimoni immaterial i material.
Així que alerta a aquesta gent, i com més demostracions populars se facin, més dificil ho tindran

Valoració:6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris