nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
13°

El canvi de llengua al Cinema a la Fresca va ser a causa de «problemes tècnics»

Segons fonts de l'Ajuntament de Palma, aquest dimarts 6 d'agost, abans de la projecció de la pel·lícula 'Loving Vincent' l'empresa encarregada de la reproducció del cicle del Cinema a la Fresca, va detectar problemes tècnics que impossibilitaven la reproducció d'aquest film en català.

«Davant l'impediment de poder reproduir la pel·lícula 'Loving Vincent' en la seva versió en català, l'empresa encarregada de la reproducció del Cinema a la Fresca va decidir projectar-la en castellà abans de no oferir programació del Cinema a la Fresca» expliquen.

Aquesta decisió no va ser comunicada al públic, fet pel qual des de l'Ajuntament «s'ha demanat a l'empresa que davant possibles problemes tècnics, aquests es comuniquin als espectadors».

La regidoria de Cultura i Benestar Social, «lamenta que la projecció de la pel·lícula 'Loving Vincent', del 6 d'agost no es pogués realitzar en català tal i com estava previst».

«L'Ajuntament reafirma el seu compromís en la projecció de pel·lícules en català, i lamenta que l'oferta de pel·lícules doblades al català no sigui major per poder oferir una programació en català més ample», afirmen des de la institució municipal.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Pak Mega Place (www.pakmegaplace.com), fa dervers d'un any

bon post

Valoració:0menosmas
Per Sebastià, fa dervers d'un any

M'en alegro de que la valoració dels comentaris de'n Gatetà i de'n totrecursos, s'hagin invertit en el sentit positiu o sigui, en verd. Quan vaig fer l'escrit eren en vermell. Segueixo pensant que algú se'n va sortir escaldat per haver encertat en els motius i en general, tots els comentaris son ben adeqüats i esperem que no es quedi només amb un "no ho tornaré a fer" com va dir l'emérito. L'escandol hauria sigut si el públic s'hagués aixecat i se'n hagués anat... haurien hagut de passar VERGONYA, RIDICUL I LLIÇÓ DE MODOS.

Valoració:1menosmas
Per Cion, fa dervers d'un any

Aquesta empresa (?) s'havia compromès a projectar la pel·lícula en català, no a projectar-la amb independència de l'idioma; per tant, no ha complert el contracte. I no basta que, ara, l'Ajuntament li demani que, si tornava a passar, ho comuniqui als espectadors; ja seria fer befa d'aquests i continuaria incomplint el contracte.

Valoració:3menosmas
Per Pere, fa dervers d'un any

És millor no oferir programació del Cinema a la Fresca que oferir-ne en espanyol.

Valoració:5menosmas
Per Sebastià, fa dervers d'un any

A qui es pensen que enganyen ?? La puntuacio en negatiu del comentaris de Gaietà i totrecursos, vol dir que les seves valoracions son les que més "els hi cou" que es diguin, o sigui, la pèrdua de vots i la manca d'inversions minimament acceptables en poblacions de paisos amb pretensions de ser econòmicament viables. Posiblement es van dedicar als fons de cobertura tècnica de la recepció reial al Palau de l'Almudaina. Allà segur que no hi va haver cap problema "tècnic", altra cosa pot ser l'institucional que també es va volguer "resoldre" amb l'actuació tan desigual per part de la policia nacional, a que ja ens té acostumats peró mai convençuts ni acceptats. Que consti.

Valoració:4menosmas
Per transcriptor ||*||, fa dervers d'un any

"[...]Tot el món conegut
volia confegir,
me deien Ramon Llull,
català mallorquí.

[...]

Vaig pastar la llengua amb la meva Art,
vaig fer que la ciència parlàs català.

[...]

Abans, per un càrrec, era condició
de ser català i no d'altra nació.[...]"


(Guillem d’Efak, 1980)

Valoració:5menosmas
Per Llorenç, fa dervers d'un any

Què es pot esperar d'uns governs municipal, illenc i autonòmic on per ocupar càrrecs polítics el català no és ni requisit ni mèrit?

Valoració:7menosmas
Per A porgar fum!, fa dervers d'un any

Eh que no canvien del castellà a l´anglès?
Justament passa només quan s´ha de fer en català...
Vaja polítics que no saben controlar...

Valoració:8menosmas
Per Gaietà, fa dervers d'un any

Aquesta mena d'incidents no els fan perdre ni un sol vot, ans al contrari.

Valoració:3menosmas
Per totrecursos, fa dervers d'un any

@escalivat, no es pot mirar Esport3, ni À Punt ja que no hi ha un segon múltiplex autonòmic, i m'agradaria que a Balears es vegi la TV3 normal, no la senyal internacional de TV3, si tenguéssim el segon múltiplex es podria veure À Punt, TV3 normal, Esport 3 i fins i tot, TV3 i À Punt en versió HD, lo de les emissores, Catalunya Ràdio es pot escoltar a totes les illes, pero Catalunya Música només es pot escoltar a Mallorca, i Catalunya Informació i iCat seria més fàcil emetre totes les emissores de CatRadio que el segon múltiplex i per acabar, lo del cinema a la fresca no hi ha pel·lícules en catala ja que a Palma ningú parla català.

Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris