nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:

Cort demana a Autoritat Portuària que s'avanci en la limitació de creuers a Palma

La regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat de l'Ajuntament de Palma, Neus Truyol, s’ha reunit amb el president d’Autoritat Portuària de les Balears, Joan Gual de Torrella, per posar en comú els diferents temes que afecten a les dues institucions.

El tema principal de la trobada s’ha centrat en la demanda de la regidora de limitar els creuers diaris que arriben a la ciutat de Palma. Neus Truyol ha traslladat al president d’APIB la preocupació per part de l’Ajuntament dels efectes negatius de no posar límits al nombre de creuers diaris. «L’Ajuntament, i així ho recullen els acords de govern, considera necessari establir i acordar paràmetres de sostenibilitat humana i ambiental als creuers que arriben a la nostra ciutat. És necessari actuar per a reduir l’impacte ambiental, paisatgístic i de pressió humana que suposen».

El president d’APIB s’ha compromès a «col·laborar i treballar de forma conjunta per assolir aquest objectiu de limitar l’arribada de creuers. Actualment està planificat el calendari d’arribada de creuers dels anys 2020 i 2021, per tant és important començar a treballar de cara al 2022». Truyol ha afirmat que «hem de posar límits als creuers per molts de motius: ambientals, de planificació de la ciutat i la pressió humana al centre i per garantir el benestar dels residents als seus barris».

La regidora li ha fet entrega d’una declaració institucional promoguda per Aliança Mar Blava que proposa la creació d’una àrea de control d’emissions a la Mediterrània (Med-EVA) per a limitar la contaminació de l’aire produïda pels vaixells, i aplicar estàndards més estrictes sobre les emissions per tal de garantir l’equilibri entre la sostenibilitat del sector marítim i la protecció ambiental i social de les poblacions costaneres del Mediterrani.

En aquest sentit, també ha manifestat la preocupació davant la gran quantitat de persones que traslladen, i la pressió humana que suposen al centre de la ciutat, ja que cada un d’ells és com si vengués a Palma de cop tot el poble de Sant Joan.

Finalment, Truyol, ha explicat que «hem de treballar per posar sostre al turisme i sostre als creuers, hem de fer una ciutat per ser viscuda i no un parc temàtic desnaturalitzat». La regidoria ha afegit que «els primers interessats en que la nostra ciutat sigui autèntica i viscuda són els turistes, que s’han de dur de Palma una bona experiència i sempre respectant als residents».

Per la seva part el president d’APIB s’ha mostrat disposat a «mantenir els espais de coordinació amb l’Ajuntament i ampliar-los per tal de tractar aquest tema en profunditat».

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per un palmesano amb memòria, fa dervers d'un any

Sra. Truyols, vostè és una regidora de Cort. Per cert la màxima responsable de emaya, els darrers quatre anys. Per tant la responsable del estat de brutícia de ciutat, la que ens va instaurar el sistema de trastos al carrer, la responsable de l'estat de la depuradora de Palma i del seu manteniment i per tant, indirectament, dels continuos vesaments de sigues a la platja de can perentoni. I ara ens ve a decidir en nom de tots els palmesanos a que no hi han de venir creuers a ciutat. Miri a qualsevol país del món després de la seva "gestió" no se ves atrevit a presentarse a unes eleccions. Per cert que és seu partit va obtenir un resultat nefast per tot, especialment a Palma. Pero ventura la seva "bona" gestió en té molta part de culpa.

Valoració:-3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris