algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

Hila demana una reunió amb el Govern espanyol per a reclamar una nova depuradora

El batle de Palma, José Hila, ha sol·licitat formalment una reunió amb el Ministeri espanyol per a la Transició Ecològica per a accelerar el procés d'instal·lació i ampliació de la nova depuradora de la ciutat, amb l'objectiu d'acabar amb els abocaments a les platges de la ciutat.

Segons ha informat aquest dijous l'Ajuntament, el compromís del Ministeri, és assumir el cost de les obres estimat en 80 milions d'euros. L'ampliació de la nova depuradora s'inclou en el 'Pla d'actuació de sanejament i reutilització de la badia de Palma', declarat d'interès general i que s'emmarca en el 'Pla de Mesures per al Creixement la Competitivitat i l'Eficiència' (Pla Creix), que executa el Ministeri per a millorar la qualitat del les aigües.

D'altra banda, l'empresa de municipal d'aigües i clavegueram, Emaya, va adquirir tres terrenys, un al desembre de 2015 i dos al març de 2018, per valor de 3,1 milions d'euros, per a permetre el desenvolupament de la nova depuradora.

A més, el Consistori ha explicat que des del mes de maig ja estan en marxa les obres del col·lector i el tanc de laminació. Dues noves infraestructures que permetran reduir els abocaments a les platges de Can Pere Antoni i Ciutat Jardí en un 90 per cent i les obres del qual, que es preveu que durin dos anys, té un pressupost de més de 22 milions d'euros.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per "Castella mos roba", fa dervers d'un any

Se me ha oblidat mencionar lo que ha fet en Duterte a Filipinas sobre una platja famosa, tancar tota la platja fins que els implicats (hotelers, etc.) la deixin ben neta.

Valoració:2menosmas
Per "Castella mos roba", fa dervers d'un any

No li faran cas.
Si vol que li facin cas, tanca l'ús de la costa i platjas per motius higiènics i ambientals, basta una ordenança municipal fins a nova orde.

Valoració:2menosmas
Per Sebastià, fa dervers d'un any

No seria millor "depurar" als politics? D'un tret matariem molts "pardals" i no hauriem de demanar cada vegada, cada cosa que ens cal.

Valoració:3menosmas
Per teresa, fa dervers d'un any

Li faran cas, o l'ignoraran, com sempre?

Valoració:5menosmas
Per Lluís, fa dervers d'un any

Correu, aneu a Madrid a demanar uns diners que són vostres i us han expoliat. I si us diuen que no, supliqueu, ploreu,. Mentrestant la gent de la Messeta amb els vostres diners van en contra vostra, contra del català, en contra de la vostra essència, en contra de tot. Si us plau volem la depuradora, per favor... bua bua bua.

Valoració:8menosmas
Per Jaume, fa dervers d'un any

D'això se'n diu pidolar a la Villa y Corte.

Valoració:7menosmas
Per M, fa dervers d'un any

És ben trist, que a una comunitat que dona tantíssims de doblers a l'estat espanyol, que junt amb Catalunya i València mantén la resta d'Espanya, Madrid no li vulgui instalar una depuradora d'aigües i jugui amb la salut de residents i turistes per estalviar se uns doblers i gastar los a un indret monolingüe de l'Espanyol.

Valoració:9menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris