algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

El GOB denuncia la utilització de fitosanitaris en la gestió de l’aigua de sa Riera

Segons el GOB, «La sobreexplotació dels pous i aqüífers del Llevant de Palma i na Burguesa ha provocat la seva salinització». «Aquesta aigua salobre és sotmet a un procés de potabilització per osmosi inversa a l’Estació de Tractament d'Aigües Potables (ETAP) de Son Tugores i l’aigua de rebuig del procés de potabilització, amb una alta concentració de clorurs, és bombada fins a la part alta del torrent de la Riera a l'alçada de l'encreuament del Camí Jesús, per acabar abocada al Port» expliquen els ecologistes.

Segons explica el GOB: «Al contacte amb la llum, en aquestes aigües proliferen les algues i per evitar-ho, al llarg del recorregut de l’aigua fins al port, on desemboca el torrent, es troben diversos punts de tractament agressiu amb aplicació de fitosanitaris que contribueixen, no només a eliminar les algues, sinó a eliminar qualsevol tipus de flora i fauna aquàtica que pogués haver-hi al torrent. A més, aquesta aigua tractada amb fitosanitaris s’allibera directament a la mar sense cap mena de control o filtració posterior».

Des del GOB «Lamenten» que EMAYA faci «una gestió d'espais tan poc ecològica i opti per vies d'intervenció que desnaturalitzen i allunyen a la flora i a la fauna d'una de les vies aquàtiques més importants que transcorren per la ciutat i que podria nodrir-la de biodiversitat i equilibri naturalístic». Segons l'entitat ecologista, «Són varis els exemples d'iniciatives a capitals d'arreu del món que demostren que hi ha alternatives de gestió viables».

Des del GOB demanen que «es revisi el protocol de tractament d'aigües al seu pas pel centre de la ciutat, es redueixi l'ús de dessalinitzadores i potabilitzadores i es faci una gestió més integral i sostenible de les aigües potabilitzades». També animem al nou consistori que plantegi un full de ruta en aquesta legislatura per a tots els espais i zones naturals del nucli de la capital per tal de donar el valor ecològic i la recuperació natural que es mereixen.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Rossend, fa dervers d'un any

Sembla que el més important per a emaya per a preservar el medi ambient és separar les deixalles en origen (paper, vidre, plàstic, llaunes i orgànic). És penós el tracte que emaya i l'ajuntament atorguen al llit de la Riera.

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris