nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
12°

Palma aconsegueix un 26,8% de recollida selectiva a l'abril, un nou màxim històric

La recollida selectiva a Palma va aconseguir el 26,8 per cent durant abril de 2019, un nou màxim històric, segons dades d'Emaya difosos amb motiu del Dia Mundial del Reciclatge que se celebra aquest divendres. El percentatge de recollida selectiva se situa així 3,3 punts per sobre de la dada d'abril de 2018, que va ser del 23,5 per cent. El 2015, la recollida selectiva era del 15,1 per cent a Palma.

Segons Emaya, des de gener de 2016 el percentatge de recollida selectiva ha estat en tot moment per sobre del 26 per cent. La mitjana dels quatre primers mesos de l'any és del 26,3 per cent. Totes les fraccions reciclables han experimentat augments, mentre que la fracció de rebuig ha baixat un 3,84% a l'abril. Des de gener, s'han recollit a Palma 566 tones de residus per a incinerar, un 1 per cent menys que en el mateix període de l'any anterior.

Milloren les xifres de recollida de matèria orgànica

L'increment més important és el de la recollida de matèria orgànica, que es dispara un 30,6 per cent des de gener (puja un 23,5 per cent a l'abril respecte al mateix mes de l'any anterior).

La pujada s'explica per la implantació del nou contenidor de matèria orgànica en nou barris de Palma. A més, també s'ha implantat recollida selectiva de matèria orgànica en el centre històric i recollida porta a porta en comerços, establiments turístics i hotels de la zona (també en hotels de s'Arenal) adherits al sistema i hi ha contenidors a Son Sardina i el Mercat de l'Olivar.

La segona fracció que més ha augmentat a l'abril és la d'envasos, que puja un 19,5 per cent respecte a abril de 2018. Emaya atribueix l'augment a les campanyes educatives i a l'augment de contenidors, ja que el sistema de recollida existeix des de fa anys.

El vidre, per part seva, puja un 12,6 per cent a l'abril, i el paper i cartó, un 2,65 per cent. Finalment, la recollida d'oli registra un increment d'un 16 per cent aquest mes d'abril en relació a abril del 2018, i més del 27 per cent en els quatre primers mesos de l'any. A l'abril s'han recollit 4,5 tones d'oli de cuina usat, el màxim fins ara en un mes, 14,74 tones en el que va de 2019.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Tenim molta gent incívica, fa dervers d'un any

Efectivament, el problema és la gent que no té educació ni urbanitat.
I ahir mateix, al meu barri, a les quatre de l'horbaixa, dues al.lotes deixaren un moble de calaixos bastant gros, devora d'uns contenidors de fems, i no era el dia, ni la hora, ni allà era el punt de recollida de la barriada.
Si es impossible anar educant a la gent incivica persona per persona, almenys s'ha de posar tots els mitjans a l'abast i posar personal que vigili i multi tots aquests brutanxos, dels quals en hi ha un bon grapat ho fan aposta, només perque no governen els seus i volen que tornin. I dic això perque he escoltat comentaris en aquesta direcció.

Valoració:1menosmas
Per ciutadá no subdit, fa dervers d'un any

S'altre dia pel carrer un jove me demaná si li volia contestar unas preguntas sobre els carrers de Palma en respecta de la neteja, i dels contenidors i papareras.
Li vaig dir que el problema és la gent, perque tenin de tot i a voler encara ni han que ho tiren enterra, també en veig que arriben en bosses grossas i ho tiran tot mesclat al contenidor de rebuig.
Al final me demanar per les merdas de cá, i li vaig dir que ha millorat un poc, peró que el dematí segueixen aparaguent, i per el meu barri, sempre son els mateixos,es veu per el color i el temany, i ja sabem que la culpa no és del cá, ni del contenidor.

Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris