muy nuboso
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
19°

El primer de maig comença la temporada de platges a Palma

El primer de maig comença la temporada de platges a Palma i les cinc platges del litoral del municipi comptaran amb els habituals serveis de vigilància i socorrisme.

Les platges de Cala Major, Can Pere Antoni, Ciutat Jardí, Cala Estància i Platja de Palma estaran vigilades entre les 11 del matí i les 18 h fins al 15 de juny, i entre el 16 de setembre i el 31 d’octubre (19.00 h en el cas de Cala Major). L’horari entre dia 16 de juny i 15 de setembre és de 10 a 19.00 h (19:30 h en el cas de Cala Major).

Durant totes aquestes hores les platges comptaran amb vigilant socorrista, torre de vigilància i de senyalització (amb les corresponents banderes verda, groga o vermella, per informar de les condicions meteorològiques o altres circumstàncies que puguin alterar la seguretat del bany i ús de la platja).

Així mateix, el servei de vigilància i socorrisme compta amb altres elements de suport per a garantir la seguretat dels usuaris de la platja (embarcacions de suport, lloc de socors, ambulància pròpia...).

Totes aquestes platges, tal i com estableix la legislació, compten amb el seu corresponent Pla de Salvament, amb indicació de tots els elements de seguretat necessaris, procediment de vigilància, infraestructures de serveis, material de rescat i autoprotecció, pla d’evacuació, etc.

A més, aquestes platges comptaran a partir del primer de juny amb serveis d’assistència al bany per garantir l’accessibilitat a totes les platges i que qualsevol persona pugui gaudir del bany. En el cas de la Platja de Palma són dos els punts accessibles. L’horari d’aquests serveis entre el primer i el 15 de juny i entre el 16 i el 30 de setembre és de 11 a 18 h, i entre el 16 de juny i el 15 de setembre de 10 a 19 h.

Les 5 platges compten amb punts amb passarel·les d’accés, cadires adaptades al bany, plataforma de repòs i ombra, zona abalisada de seguretat per al bany assistit, socorrista de suport, crosses d’ajuda a la mobilitat adaptades al bany i lavabo i dutxa adaptats, sempre dins l’horari de prestació de serveis. Aquests serveis estan acreditats amb el certificat d’AENOR de serveis d’accessibilitat universal a les platges, en el cas de Cala Estància, Ciutat Jardí, Platja de Palma i Can Pere Antoni, i en tramitació del certificat a Cala Major.
A més d’aquestes 5 platges, a Palma hi ha 7 zones de banys catalogades que no compten amb serveis fixos ni vigilància continuada però sí disposen d'un servei de vigilància dinàmica i un procediment d'emergència i evacuació. Es tracta de les àrees de bany del Molinar, Cala Gamba, Cala Nova, es Carnatge, el Penyó, les roques de Cala Major i Son Caios.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris