cielo claro
  • Màx: 19°
  • Mín: 17°
21°

Programen un simulacre d’accident ferroviari entre l’Estació Intermodal i Jacint Verdaguer

Serveis Ferroviaris de Mallorca ha programat per a aquest diumenge al matí un simulacre d'accident ferroviari per col·lisió i amb descarrilament en un punt intermedi del túnel entre l'estació Intermodal i Jacint Verdaguer.

Es recrearà una col·lisió amb descarrilament que afecti a un vagó d’una unitat de tren. Les vies quedaran envaïdes pel vagó descarrilat per la qual cosa afectarà també la circulació de les altres línies. L’incident es produirà al km 0+372 de la línia, en el tram soterrat entre les estacions Intermodal i Jacint Verdaguer.

L’accident simularà la mort de dues persones i altres 20 resultaran ferides de diversa gravetat (4 molt greus, 1 greu i 15 lleus). Les víctimes simulades s’han escollit entre els alumnes de les formacions professionals d’emergències i protecció civil, i de tècnics d’emergències sanitàries. Alumnes de formació professional del grau mitjà d’estètica i bellesa de l’Institut Francesc de Borja Moll maquillaran els ferits per a donar més realisme a la situació.

Al simulacre participaran unes 100 persones i estan implicats a més d’SFM, i el Consorci de Transports, la Direcció general d’Emergències i Interior, l’112, el 061, els cossos de bombers de Palma i del Consell de Mallorca, Policia Local de Palma, Delegació del Govern espanyol, la Policia espanyola i la Guàrdia Civil i l’Institut de Medicina Legal.

Aquest simulacre està emmarcat dins del Pla d'Autoprotecció de l'empresa, que s'actualitza cada any i té com a objectius principals prevenir i controlar els riscos sobre les persones i els béns en les instal·lacions i dependències de SFM, així com donar resposta adequada a situacions d’emergència. Al marge d'aquest tipus d’ esdeveniments, el Pla inclou accions de formació contínua per a tots els treballadors de SFM, amb diferents nivells d'exigència en funció del lloc de treball exercit, que garanteixen un coneixement exhaustiu dels protocols a seguir en tot tipus de situacions d'emergència.

El simulacre no afectarà en cap moment al servei ja que es realitzarà mentre el trànsit ferroviari està tallat entre l'estació Intermodal i Pont d'Inca Nou, a causa de les obres de supressió del pas a nivell de Mare de Déu de Lluc. De manera planificada, s'ha volgut fer coincidir les dues circumstàncies per minimitzar els inconvenients en l'usuari.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris