bruma
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°

El Suprem tomba el recurs del Govern contra la construcció del centre comercial a ses Fontanelles

11-03-2019

El Tribunal Superior (TS) ha tombat el recurs de cassació que va interposar el Govern contra la sentència del Tribunal Superior de Justícia de les Balears (TSJIB) en la qual s'anul·lava la decisió de l'Executiu de denegar l'autorització per a construir un centre comercial a ses Fontanelles.

En la provisió s'especifica que el recurs s'inadmet perquè «mancada fonamentació», tant en l'escrit de l'Ajuntament com en el de l'Advocacia de la Comunitat i perquè es considera que es dóna «una manca d'interès objectiu» per a admetre a tràmit aquest recurs de cassació.

En la sentència, d'abril de l'any passat, el TSJIB va reconèixer el dret de l'empresa al fet que se li atorgués l'autorització de «gran establiment comercial», amb la condició que els terrenys tenguin la qualificació de solar abans d'iniciar l'activitat comercial. En cas contrari, la llicència quedaria sense efecte. Després d'això, el Govern va presentar un recurs que ara el TS no ha admès.

Aquest dilluns, dia en què s'ha conegut la notícia, l'Ajuntament han informat que el batle de Palma, Antoni Noguera, s'ha reunit a les 16.00 hores amb el conseller de Treball, Iago Negueruela, i els representants de comerç per a analitzar la situació jurídica de ses Fontanelles.

A la reunió, assistiran també representants de les patronals de comerç, així com la consellera de Territori i Infraestructures del Consell de Mallorca, Mercedes Garrido; el regidor de Model de Ciutat, Urbanisme i Habitatge Digne, José Hila, i la regidora de Turisme, Comerç i Treball, Joana Maria Adrover.

Cal recordar que l'empresa promotora va demanar per primera vegada la llicència autonòmica en 2014, sota l'empara de la llei de 2001. El Govern la hi va denegar perquè els terrenys en els quals es pretenia implantar el centre comercial no tenien la condició de sòl urbà consolidat i no disposaven dels serveis urbanístics bàsics -com aigua potable, xarxa viària o de clavegueram i subministrament elèctric-. El Tribunal Suprem va confirmar en 2016 aquesta resolució.

En 2015, l'empresa va tornar a intentar obtenir la llicència, després que entrés en vigor la nova llei en 2014. En aquest cas, demanava que se li concedís realitzar simultàniament les obres d'edificació i les obres per a dotar el terreny dels serveis bàsics, i que després l'obertura de l'establiment quedés vinculada al fet que els terrenys adquireixin la condició de solar. És a dir, no podria ocupar els edificis fins que no estigués realitzada totalment la urbanització i els subministraments i xarxes estiguessin en funcionament.

El Govern va tornar a denegar la llicència invocant els mateixos motius que en l'ocasió anterior. Per això, la companyia va decidir recórrer davant els tribunals perquè entenia que la nova llei li permetia simultanejar les obres. Va al·legar també que si l'Administració no accedia a aquesta petició, li estaria aplicant un règim urbanístic excepcional.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Hem de ser realistes, fa 11 mesos

Si enlloc de ser una zona humida de Mallorca, hagués estat un paratge de Castilla La Mancha o de qualsevol altre comunitat de la Espanya bona, la sentència seria molt diferent. Però com que se tracta d'una simple colònia per explotar, no els fa res si la deixen feta un caramull d'enderrocs.
Ficau vos ho dins el cap: Aquesta gent de la zona primcipal no mos estima gens ni mica, només intenta plomar nos i enviar nos la població que li sobra .

Valoración:4menosmas
Per T, fa 11 mesos

Lleis externes,tribunals externs,i interessos bàsicament externs,en contra dels interessos vertaders dels mallorquins,de les PIMES mallorquines!!!RES NOU!!!

Valoración:9menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris