algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:
16°

Cort multarà amb fins a 3.000 euros als qui beguin alcohol fora de la zona delimitada dels locals 'Biergarten'

La regidora de Seguretat Ciutadana de Cort, Angèlica Pastor, ha anunciat aquest dimecres que l'Ajuntament de Palma imposarà multes de 2.200 i 3.000 euros als qui consumeixin alcohol fora de la zona delimitada dels locals 'Biergarten', així com als comerços que ho permetin.

«Aquest acord, aprovat en Junta de Govern, es publicarà en el Butlletí Oficial de les Balears (BOIB) i entrarà en vigor a partir del pròxim 1 d'abril amb una durada de sis mesos, perquè sigui efectiu per a la campanya d'estiu», ha explicat.

Aquesta mesura, que ve inclosa en la nova Ordenança Reguladora de l'Ús Cívic dels Espais Públics (Orucep) a través de la Declaració de Zones d'Especial Interès Turístic (ZEIT) 2019, té com a finalitat evitar el consum d'alcohol en vies públiques, fomentar el consum responsable i protegir als menors, entre altres.

Aquesta Declaració, que podrà aplicar-se en tot un municipi, un barri o un carrer en concret per una durada de dues, sis i dotze mesos, inclou altres mesures com la prohibició de la publicitat relacionada amb el consum d'alcohol que pugui ser visible des de la via pública.

En concret, la prohibició dels locals 'Biergarten' s'estendrà des del carrer Pere Bartomeu Salvà fins als trams confrontants amb els carrers del Llaüt i de les Canyes, mentre que la prohibició de la publicitat sobre el consum d'alcohol s'efectuarà tant en el centre de Palma com en tota la zona que comprèn s'Arenal, on tampoc es podran llançar fullets de publicitat a la via pública.

D'aquesta manera, aquestes mesures limitaran el turisme incívic en zones com Cala Major, Centre, Passeig Marítim i tot s'Arenal. En cap d'aquestes cinc zones es podrà incitar a consumir alcohol, no es podrà exposar cap beguda alcohòlica en els aparadors i no es permetran els 'happy hour' ni els 2x1 en locals.

Finalment, en la zona compresa entre el carrer de Joaquim Verdaguer i l'avinguda de Cartago fins al carrer de Ferran Alzamora, no es permetran les activitats que suposin consum d'aliments en l'exterior, entre les 05.00 i les 08.00 hores.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Leandre, fa mes de 2 anys

Multar és una cosa, cobrar la multa una altra ben diferent. Ja veurem si la mesura funciona.
També són objectes de multa els patinets i bicicletes que circulen per espais de vianants, els duen els seus cans sense fermar, els que pinten grafits a les parets de les cases, els cotxes que aparquen damunt les voreres, els que orinen en el carrer, els cafès que ocupen més espai públic de l'autoritzat, els cotxes que circulen a velocitats imprudents per la ciutat, els que posen música molt alta a la platja...

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris