cielo claro
  • Màx: 16°
  • Mín:

Aurora Picornell i les roges del Molinar tendran una placa a La Petrolera

El 24 de febrer es commemora el Dia del Record de les Víctimes de la Guerra Civil i del Franquisme. Aquell dia de l’any 1937, els batles de Palma i d’Inca, Emili Darder i Antoni Mateu; el diputat Alexandre Jaume i l’empresari d’Alcúdia Antoni Maria Ques foren assassinats a Palma. Enguany, se’ls retrà homenatge a Palma i a Inca i, a més, es recordarà Aurora Picornell i les roges del Molinar amb la inauguració el 23 d’una placa que durà el seu nom al mur de La Petrolera. Durant l’acte unitari del 24F s’inaugurarà 'L’arbre de la memòria'.

El regidor de Cultura, Patrimoni, Memòria Històrica i Política Lingüística, Llorenç Carrió, ha recordat les figures de Darder, Mateu, Jaume i Ques. «Eren culpables de defensar els valors republicans i varen ser castigats per això, a més d’intentar que fossin oblidats», ha dit Carrió.

El 23 de febrer a les 12 hores s’inaugurarà la placa a La Petrolera en record d’Aurora Picornelll i les roges del Molinar. L’horabaixa, l’Ajuntament d’Inca ha organitzat la 'Caminada del memorial'. A l’endemà, el Mur de la Memòria del cementeri de Palma acollirà l’acte unitari que organitza l’Àrea de Cultura, la Comissió 24 de Febrer, l’Ajuntament d’Inca i la Conselleria de Cultura, Participació i Memòria Històrica. El director general de Memòria Històrica de la conselleria, Manel Santana, ha explicat que durant l’acte s’inaugurarà el mural 'L’arbre de la memòria', que senyalitzarà la fossa comuna del cementeri, «la més grossa i nombrosa de les Balears». Per primera vegada, el manifest no el llegirà un historiador, sinó una dramaturga, Carme Planells. La Comissió 24 de Febrer està formada per 20 entitats, sindicats, associacions i partits polítics.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris