algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 13°
13°

Llancen una eina per a conèixer la qualitat de l'aire del port de Palma en temps real

L'Autoritat Portuària de les Balears (APB) ha llançat una nova eina, a través de la seva pàgina web, amb la qual oferirà dades de la qualitat de l'aire al port de Palma en temps real.

Segons ha assegurat aquest dimarts en un comunicat l'APB, es tracta d'un projecte pioner, en ser el port de Palma el primer que compta amb una xarxa de monitoratge tan extensa -amb 113 sensors- per a mesurar la qualitat de l'aire oferint cada hora els dades actualitzades.

Les dades es publiquen al portal www.portsdebalears.com, dins l'apartat 'Qualitat de l'aire'. Aquesta iniciativa s'emmarca dins dels compromisos que l'APB ha adquirit en la seva política de Responsabilitat Social Corporativa.

Per a la seva posada en marxa, l'Autoritat Portuària ha invertit 87.000 euros -adquisició, instal·lació i manteniment dels equips- i compta amb la col·laboració de la Universitat dels Illes Balears (UIB) per al desenvolupament de l'eina.

Al juliol de 2017 es va posar en marxa la prova pilot al port de Palma del SmartSensPort-Palma, quan es varen adquirir un total de set estacions per a mesurar la qualitat de l'aire. Cadascuna d'aquestes estacions, han detallat, disposa de nanosensors que mesuren el CO (monòxid de carboni), NO2 (diòxid de nitrogen), O3 (ozó), PM10 (partícules sòlides o líquides de pols) i SO2 (diòxid de sofre).

Aquest panell de control s'actualitza vuit vegades al dia i recull el valor mitjà horari de les set estacions seguint el mateix criteri que estableix el Govern per a les estacions de referència a la comunitat autònoma.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Se'ls fotrà aviat amb tant de buques, fa mes de 2 anys

Se'ls fotrà aviat amb tant de buques com hi arriben vomitant turistes.

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris