algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
19°

A un bar de Palma es neguen a servir un cafè amb llet «si no ho demana en castellà o anglès»

Nova denuncia de vulneració dels dret a triar parlar en la llengua pròpia de Mallorca en un establiment de Palma.

El nou cas s'ha produït aquest dissabte matí, al bar Anima Beach, situat al passeig Marítim de Palma.

Jero B. R. Ha demanat un «cafè amb llet» i el cambrer li ha respost que no l'entenia. Aleshores la clienta ha demanat si hi havia algun altre cambrer que sí que l'entengués. Aleshores li han respost que no l'atendrien si no parlava «en castellà o anglès».

La víctima d'aquesta nova discriminació per raó de llengua, ha explicat als cambrers que ella sí que els entenia i que només demanava que li servissin un dels productes més habituals en aquell lloc a aquella hora.

Els responsables del bar, que té una concessió municipal damunt la platja de Can Pere Antoni, s'han negat completament a atendre aquesta ciutadana de Palma. No només això. Durant gairebé mitja hora s'han negat a dur-li el full de reclamacions perquè pogués fer la pertinent denúncia, i quan li han duit, aquest no tenia número ni còpia.

Finalment, Jero B. R. Ha pogut redactar la corresponent reclamació i ho ha denunciat a través de les xarxes virtuals.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente
Per Jordi, fa mes de 2 anys

ESTRANGERS DINS CA NOSTRA.- Demanar un cafè amb llet, en mallorquí, als bars de Mallorca ja comença a esser entrar en batalla.
Demanes 'un cafè con leche', 'a coffee with milk', 'ein Kaffee mit Mich' o 'un café au lait'... i cap problema! Fa professional que el cambrer entengui qualsevol d'aquestes llengües europees!
En canvi, esperar que un cambrer domini el mallorquí a Mallorca, és cosa de radicals catalanistes. Fins en aquest punt de no pintar un puta rave dins Mallorca ens han menats als mallorquins els supremacistes nacionalistes espanyols: fins al punt d'assumir que, si no volem que ens tenguin per uns 'catalanots' tocacollons, l'espanyol i qualsevol altra llengua europea és més digna de fer-se servir a Mallorca que no el mallorquí.
Curiosament, els pericalls, bauzáns, anasaguilóns i tota aquesta guarda que ara pegaria el crit al cel i sortiria per tots els canals espanyols de teleFAES omplint-se la boca de 'trilingüismo' si un foraster fos mal atès a un bar o a un hospital de Mallorca per parlar castellà, tots aquests, ara callen com morts.
Vos pensau que es mallorquins mos deixarem dur a s'escorxador tots contents i fent bona cara com una guarda de menets sanats?
No aconseguireu una Mallorca sense mallorquins, supremacistes espanyols!
Més prest o més tard, badarem es ulls i pagarem un cop de puny damunt sa taula i cridarem -fins aquí som arribats!
Vatualmón, som a Mallorca! Som a ca nostra!
MALLORCA DES MALLORQUINS!
SOM MALLORQUINS!

Valoració:8menosmas
Per llorenç, fa mes de 2 anys

oh sorpresa! La gent d'Anima Beach respon aqui en la llengua que desconeixia. Miracle?

Valoració:7menosmas
Per Carles Manrich i Peres, fa mes de 2 anys

Amb tota aquesta escòria humana anti-catalana el que s'hauria de fer és fer el que va dir en Biel Company, fotre-se-la duro en el fondo com diu ell.

Valoració:3menosmas
Per ja que vos hi posau, fa mes de 2 anys

I el gran nombre d´altres crítiques tenebroses de clients anglesos, italians, alemanys, espanyols,,,en qué estan basades, si voleu aprofitar l´avinantesa?.

Valoració:-2menosmas
Per Anima beach, fa mes de 2 anys

La notícia esta basada a una reclamació sense fonament i fets incomplets i amb manca de informació contrarestada. Demà publicarem un coimunicat per qui vulgui conèixer el fets com van ocórrer i la nostra posició davant la polèmica que ha generar aquesta fake news a les xarxes socials.

Valoració:-22menosmas
Per jaccsag, fa mes de 2 anys

a mallorca xerren mallorquí, llengo Balear.

Valoració:4menosmas
Per Paco, fa mes de 2 anys

Lo bo es que el llibre de reclamacions el primer idioma que pots llegir es el català. S'ha de fer públic el nom del establiment, així els mallorquins ja saben on no anar, igual s'hi afegeix qualsevol que li senti malament la discriminació.

Valoració:26menosmas
Per el poble mana, fa mes de 2 anys

A las colònias els nadius han de parlar com volen els imperialistas.
També heu d'entendre que és tan diferent un café amb llet d'un "café con leche" que ni Cristo ho podría entendre.El seu cervell no done per més, els pobres, son tan limitats.
Arruix a la xusma espanyolista, per aquí no hi tenen cap feine, que vagin a Madrit al relax de la Botella"y su café con lessshee Olímpico.A.L.M. tots ells i "su gran imperio".

Valoració:15menosmas
Per Josep Pagès i Canaleta de CARDEDEU ( BARCELON, fa mes de 2 anys

Jo el que crec que falten moltes mes persones valentes Catalanes m homes o dones .Que cuan en un lloc no els atenguin en Català posin una Denuncia u faixin saber tambe a la prensa diaris i xarxa social .JOAN MARAGALL Ja u va dir fa molt de temps AL CASTELLÀ ja te molta gent quel defensi PERO el EL CATALÀ Nomes este a nosaltres als Catalans . A Barcelona i altres ciutats i pobles de Catalunya tambe ja molts llocs mases Que nomes te atenen en Castellà tambe a Restaurants , bars , supermercats cafeterias .CAL SER VALENTS i DENUNCIAR Aquestes injusticias cap als Catalans EN TERRES QUE EL CATALÀ ES LA SEVA LLENGUA PRIMERA I NATURAL DEL LLOC . Gent dels PAISOS CATALANS LLuiteu per LA LLENGUA CATALANA en Coratge i valentia Si perdoneu el meu català no es molt bo u reconec pero jo sóc dels que diu TOT EN CATALÀ .. SER CATALÀ ES PARLAR EN CATALÀ i volguer Ser Català

Valoració:17menosmas
Per Catalunya Insular, fa mes de 2 anys

Supremacistes i racistes. Genocides.

Valoració:12menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris