cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
24°

Noguera s’informa sobre l’experiència del transport públic elèctric de Barcelona

01-10-2018

El batle de Palma Antoni Noguera, ha visitat aquest dilluns les oficines centrals de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) per interessar-se per la seva experiència en mobilitat elèctrica urbana.

Noguera ha realitzat aquesta visita acompanyat de la directora general d'Endesa a Catalunya, Isabel Buesa, i del director general d'Endesa a les Balears, Martí Ribas. En les oficines, la comitiva ha estat rebuda pel Conseller Delegat de TMB, Enrique Canyes, i del director de la Xarxa de Bus, Ramon Barcadí.

L'objectiu de la visita institucional era conèixer l'experiència de Barcelona en mobilitat elèctrica urbana aplicada al transport públic. TMB i Endesa vàren concloure el març passat el projecte ZeEUS (Zero Emission Urban Bus System), finançat per la Unió Europea, per instal·lar un punt de càrrega ultraràpida per a pantògraf per a busos elèctrics.

Per aquest motiu, la visita ha transcorregut entre les oficines centrals de TMB i l'estació de càrrega de la línia H16 situada al carrer Cisell. Noguera ha reivindicat que «la mobilitat sostenible és el principal paràmetre d'una ciutat moderna i europea i que el principal repte de la pròxima legislatura és el tramvia».

«Avui hem compartit una experiència d'èxit de busos elèctrics de 18 metres i estem explorant també la possibilitat que en el carril segregat per al tramvia puguin anar també com a alternativa autobusos elèctrics d'alta capacitat i amb càrregues freqüents», ha conclòs.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris