cielo claro
  • Màx: 27°
  • Mín: 27°
29°

'Carrer dels creuers' o 'carrer d'Air Bnb' per «visibilitzar l'impacte nociu del turisme»

27-09-2018

Ciutat per qui l'habita' ha impulsat una acció per «visibilitzar l'impacte nociu del turisme» a les Balears i «deixar clar que no hi ha res a celebrar» en el Dia Mundial del Turisme.

Segons ha informat la plataforma, l'acció ha consistit en «canviar els noms d'alguns dels carrers i places més significatives i més afectades per la turistització a Palma». D'aquesta manera, han incorporat nous noms com 'carrer d'Air Bnb', 'plaça de Passa per On Puguis', 'carrer dels Creuers', 'carrer d'Aptur' o 'carrer dels Hotels', entre altres.

«Esperam que aquesta acció contribueixi a contrarestar el discurs amb el qual cada 27 de setembre, l'Organització Internacional del Turisme i els lobbies i institucions locals es dediquen a assenyalar les excel·lències de la indústria turística i a ignorar i callar les seves misèries i conflictes», assenyala la nota.

Finalment, la plataforma ha enumerat algunes de les conseqüències del turisme, com són: l'expulsió dels veïnats, la massificació, la contaminació i destrucció del territori, la precarietat laboral, la pèrdua d'identitat, la destrucció del teixit veïnal i la transformació de les ciutats en escenaris.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris