cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 20°
22°

Amics de la Terra exigeix al Consell que prescindeixi completament del glifosat

21-08-2018

L'associació ecologista Amics de la Terra Mallorca ha exigit aquest dimarts al Consell que prescindeixi completament del glifosat donada la seva «perillositat i el potencial cancerígen» d'aquest herbicida.

L'associació ha recordat que el glifosat és una substància «les negatives conseqüències de la qual ambientals són de sobres conegudes», i per això «no s'entén com el Consell pot jugar tan a la lleugera amb la salut dels seus treballadors» i alhora «ser tan poc responsable amb el medi ambient».

A més, l'entitat ha considerat que no hi ha «cap excusa raonable perquè la neteja d’herbes que es duu a terme mitjançant el glifosat pugui realitzar-se de manera manual», doncs encara que això suposi més treball, «compensa amb escreix que no se segueixi enverinant al personal encarregat d'aquestes tasques i introduint en la naturalesa aquesta indesitjable substància».

Amics de la Terra ha recordat que «més de 5.000 demandes per les conseqüències d'aquest herbicida estan pendents de resolució judicial», i ha apuntat que és «molt significatiu» la fallada del Tribunal Superior de Sant Francisco, que afirma que «el glifosat  que va representar un perill substancial», la qual cosa ha suposat una condemna a la multinacional fabricadora de la substància a indemnitzar a un jardiner amb 289 milions de dòlars.

En relació als responsables del Consell que manifestaren que deixaran d'utilitzar el glifosat si el Govern espanyol decideix retirar-ho de la relació de substàncies permeses, l'associació ha considerat «cínica» aquesta forma d'actuar, doncs estan «ignorant el denominat principi de prevenció i la suma d'antecedents que acompanyen a aquesta substància».q

Així mateix, l'entitat ha apuntat que és «pelegrina l’excusa» que s'utilitzi en llocs «molt concrets per garantir la seguretat i la visibilitat dels senyals i minimitzar situacions de risc per als treballadors».

Finalment, els ecologistes han exigit informació detallada de l'ús que s'ha realitzat fins ara, indicant les quantitats, llocs i moments en què s'ha usat en els últims quatre anys, així com el contingut textual de l'ordre de servei per a la utilització d'herbicides a la xarxa de carreteres, que és competència del Consell.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per jbm, fa 10 mesos

De cada vegada es fa més evident sa necessitat de tenir qualque alternativa electoral que sí que estimi la terra i la gent.

Valoración:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris