algo de nubes
  • Màx: 12°
  • Mín: 10°

Neus Truyol: «Ara tancam les platges quan hi ha abocament, El PP no ho feia»

17-08-2018

La regidora d'Ecologia, Agricultura i Benestar Animal de l'ajuntament de Palma, Neus Truyol ha lamentat aquest divendres horabaixa, el tancament de platges com la de can Pere Antoni o la de Ciutat Jardí i ha explicat que és a causa dels «treballs que realitzam per millorar la situació»

Truyol ha explicat que «Tancam platges sempre que hi ha abocaments per precaució« i ha afegit que «la seguretat de les persones és el primer».

La regidora ha dit també que actualment les platges de Palma passen «controls sanitaris molt superiors als obligats per llei».

Abocaments

Truyol ha explicat també que el fet que hi hagi abocaments és a causa d'un «dèficit històric d’infraestructures de sanejament» i perquè la depuradora «de més 40 anys», «ha quedat obsoleta».

Solucions

«Hem exigit una nova depuradora a l’Estat (que és el responsable de finançar-la) i ara ja està en tràmit. El cost serà d'aproximadament 100 milions d'euros».

Truyol ha denunciat el «cinisme del PP davant un problema greu que ells coneixen de fa anys i que mai han volgut solucionar». I ha denunciat «la turismofobia del PP» que «no tancaven platges quan hi havia abocaments».

Segons ha explicat la regidora, «l'any 2012 hi va haver una bandera vermella i 13 episodis d’abocaments. El 2013, cap bandera vermella i 7 dies d’abocaments. El 2014, 4 banderes vermelles i 11 dies d’abocaments. Abans del 2012 ni es registraven els abocaments a la mar».

Truyol ha denunciat que en la legislatura anterior no hi va haver cap inversió ni des de Balears, ni inversions estatals per a la construcció de la nova depuradora. Mentre que l'actual equip ha fet una inversió de 35 millons provinents del cànon de l'aigua i «hem aconseguit que Madrid financiï una depuradora nova.

Truol ha conclòs que «ha estat en l’actual legislatura quan s’han trobat solucions. Nosaltres actuam amb transparència i rigorositat per la salut pública».

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per dic, fa dervers d'un any

Algú pot aportar solucions? sembla que les coses que porten anys malament tot d´una s´han d´arreglar per art de màgia.

Valoración:0menosmas
Per Tomeu, fa dervers d'un any

Puede retroceder un poco más en su etapa de Pacte de Progreso con UM gestionando EMAYA y todos juzgados por corrupción que gastaron lo que no había en colocar a toda su afiliación con el consentimiento de todo el equipo de gobierno hasta que la fiscalía aterrizó. Cada 4 años tenemos a unos u otros, todos sois culpables y la sra Truyols es quien debe poner remedio y no mirar a quien tirarle el muerto, sobre todo a todos menos a quien no gobierna. A trabajar y nada de lamentos o dimita, menudo caos de limpieza en Palma y ahora en playas, vergüenza.

Valoración:0menosmas
Per Tomeu, fa dervers d'un any

Que se deje esta señora de echar balones fuera y asuma de una vez dónde está y para que esta. Disponen de una ecotasa que se creó para estos fines principalmente y todos los usuarios pagamos un Canon. Precisamente el Gobierno de Maria o Eajoy es quien ha puesto recursos y licitación, ella ha estado desaparecida (vacaciones) mientras se cerraban playas día si y día también. Que se ponga de una vez a trabajar y se deje de culpar a la oposición de su incapacidad.

Valoración:0menosmas
Per No és diari per a peperos, fa dervers d'un any

El PP no té perdó. Però el que interessa és que aquests ho arreglin.

Valoración:6menosmas
Per Joan, fa dervers d'un any

La excusa perfecta.......la culpa es del PP ¡¡¡¡¡HIPOC......¡¡¡¡

Valoración:-9menosmas
Per Tivasdan, fa dervers d'un any

Està molt bé que tanquin, posin banderes vermelles i tot el que sigui per preservar la salut de les persones. Però mentre tant, pensen fer alguna cosa més? Em sembla una befa cap als usuaris de les platges urbanes, dir-los que hauran d'estar així fins al 2020. Tan difícil seria una solució d'emergència fins a la solució definitiva?
Ara el PP, en vol treure tallada... ja ho sabem...són uns impresentables. En Company, un cínic. Amb cara de fer creure a tothom que té la solució, però que tothom és tan beneit que no la veuen. El més greu, que hi haurà gent que encara se'l creurà.

Valoración:2menosmas
Per I tant!, fa dervers d'un any

Aquest problema existeix des de els primers temps del PP, encara que Company, Pericay i companyia , miraran de treure rèdit electoral sense haver de parlar del seu programes, més pudents que les aigües de la depuradora.

Valoración:7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris