cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
25°

Noguera: «Demanam que els contractes de lloguer passin de 3 a 5 anys i mesures reguladores per evitar els preus abusius»

17-08-2018

El batle de Palma, Antoni Noguera, juntament amb els diputats de MÉS per Mallorca, Joana Aina Campomar i Josep Ferrà han presentat avui una PNL -proposició no de llei- amb l’objectiu de reclamar al govern espanyol mesures urgents per revertir el greu problema de l’accés a l’habitatge.

Ferrà ha destacat la feina feta pel Govern, prioritzant el lloguer social, i també les propostes recollides a la pionera llei d’habitatge, feta amb un ample el consens amb entitats com la PAH, que han defensat els drets de la ciutadania afectada per hipoteques abusives. El portaveu ecosobiranista també ha fet menció a les mesures valentes de l’ajuntament de Palma per revertir aquesta situació d’injustícia en matèria d’habitatge, com l’Oficina Antidesnonaments, les ajudes econòmiques urgents, la cessió de solars a l’Ibavi, la compra d’habitatges i prohibició lloguer turístic. «Ara és l’Estat qui ha de prendre les mesures pertinents», ha assenyalat Ferrà.

La Proposta presentada avui al Parlament per MÉS per Mallorca reclama al govern espanyol una intervenció urgent i seriosa en aquesta matèria per revertir aquesta problemàtica i garantir l’accés a un habitatge digne. «Demanam que els contractes de lloguer passin de 3 a 5 anys i mesures reguladores per evitar els preus abusius», ha assenyalat el batle de Palma, Antoni Noguera. En relació a les mesures per regular que no hi hagi lloguers abusius Noguera ha proposat que es creïn «índexs de referència per posar un sostre als preus abusius del lloguer, tal com estan fent les grans ciutats d’Europa. Per aconseguir tot això el Congrés ha de modificar la Llei d’Arrendaments Urbans». L'índex el podrien realitzar els ajuntaments o el Govern que és qui té les competències. Noguera ha recordat que Barcelona ja ha creat aquest índex de referència, que seria de molta utilitat per casos com el de Palma, amb barris com Santa Catalina o el centre on el preu del lloguer és impossible. Un situació que també pateix Eivissa.

Aquest índex referència seria de molta utilitat pels tribunals d’habitatge o les persones que hagi de jutjar si és o no és abusiu un lloguer, ha explicat la diputada Joana Aina Campomar qui també ha assenyalat, en nom de MÉS per Mallorca, la seva solidaritat amb les Comunitats que tenen recursos del TC a les seves lleis d’habitatge. «Hi ha 9 Comunitats Autònomes amb recursos pendents en matèria d’habitatge i pobresa energètica. Demanem que es retirin aquests recursos i que, en el Congrés, es prenguin de manera seriosa aquest debat».

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per colom bo, fa 10 mesos

En lugar de cinco, yo propondría cincuenta y cinco. De padres a hijos, como en tiempos de la "oprobiosa". El inquilino, puede marcharse cuando le pete, el propietario tiene que cumplir el contrato. Si el inquilino, no paga y además te destroza el piso (a que la canción te suena?), tú seguro que lo arreglas en menos que canta un gallo. Precio: el propietario no debería poder ponerlos. Lo debería hacer el Ayuntamiento. ¿Qué pisos tienes en propiedad con el sudor de tu frente?. Y si los tienes, ya lo sabes. A alquilarlos a bon preu y cinco años de contrato.

Valoración:5menosmas
Per miquel, fa 10 mesos

Es diu Molt sobre els preus . Pero en cas de que el llogater no cobri, mai es diu res. Se veu que el que Hi ha ja va be.
Si regulen els preus i amb aquest neguit qui voldra llogar. O imposaran?

Valoración:9menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris