muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
13°

La Policia de Palma sanciona 400 cotxes de lloguer per estacionament a la via pública

La Policia Local de Palma ha sancionat un total de 400 automòbils de lloguer perquè es trobaven estacionats a la via publica sense estar llogats. Aquesta pràctica no està permesa segons recull l’article 85 de l’Ordenança municipal de circulació, que impedeix a vehicles sense conductor estacionar a la via pública. La campanya continuarà durant el mes d’agost amb l’objectiu de tenir més espai d’aparcament per als residents. Els vehicles en aquesta situació poden ser retirats per la grua municipal en properes actuacions.

El passat 1 de juny va començar la campanya de denúncia als carrers de la Caravel·la, de Manuela de los Herreros i del Bergantí. El primer dia es varen aixecar 40 actes a vehicles sense conductor. Després de la primera jornada es varen detectar 3 tipus d’infraccions: estacionar a la via pública sense conductor contractat, no exhibir en un lloc visible el contracte de lloguer i no col·locar les dades de l’empresa de lloguer per a poder identificar que és un vehicle de rent a car. Les sancions oscil·len entre els 60 i els 90 euros per vehicle estacionat.

Durant la campanya s’ha detectat que, en alguns carrers, els cotxes estacionats han anat disminuint davant les denúncies realitzades. Per contra, en altres vies els cotxes han anat augmentat i han elevat el nombre d’actuacions i denúncies que interposava la Policia Local.

La Policia Local va recollir queixes veïnals el passat mes de maig, en què veïns de la zona de Can Pastilla manifestaven els problemes que tenien els residents pel gran nombre de vehicles de lloguer estacionats a la via pública. Els agents varen realitzar les respectives comprovacions i varen verificar que la problemàtica era important i no només en aquesta zona, ja que segons es va poder comprovar aquests casos es trobaven des del polígon de Son Castelló o el passeig Marítim fins a Can Pastilla i s'Arenal. En alguns carrers com Gabriel Roca o Manuela de los Herreros els cotxes de lloguer ocupaven diàriament entre 24 i 25 metres lineals de via pública.

En algunes ocasions es detectaven casos de competència deslleial entre cases de lloguer, ja que les companyies que tenen els seus vehicles a aparcaments privats veuen com no estan en les mateixes condicions que aquelles que utilitzen la via publica per a estacionar els cotxes no llogats.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per JOAN, fa mes de 2 anys

En teoria també els hauria de cobrar, aquestes multes.
A veure quantes en cobra. M'agradaria sabre-ho.

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris