cielo claro
  • Màx: 26°
  • Mín: 26°
29°

Noguera: «No hi ha hagut cap associacionisme de famílies que visquin del lloguer turístic»

27-04-2018

Antoni Noguera, batle de Palma, ha visitat el programa La Vila del Pingüí, de la ràdio Ona Mediterrània. Oferim les declaracions més destacades que se n'extreuen de la seva visita

Sentència "la manada"

«La sentència m'ha generat una sensació d'incredulitat, dóna a entendre que una violació amb 5 persones només es considera un abús. Igualment s'ha de destacar que ahir a la plaça de Cort hi havia molta gent jove reclamant justícia, això reflecteix que el feminisme està calant a l'agenda política».

Decisió de l'ajuntament de prohibir el lloguer turístic als plurifamiliars de Palma

«La notícia ha tingut impacte internacional, marcam tendència, però aquest tipus d'iniciatives estan plantejades en l'interès general. La decisió neix per tres premisses bàsiques: garantir l'accés a l'habitatge dels residents, combatre l'economia especulativa i complir la iniciativa popular municipal que es va aprovar al plenari per part de la federació de veïnats

A més, ho hem vist necessari, ja que les dades diuen que el lloguer a Palma ha pujat 40%, que famílies de ciutat dediquen el 40% del seu sou a l'habitatge i que som segona ciutat on més ha pujat el lloguer després de Barcelona

Estam segurs que serà una decisió que prendran moltes ciutats. I ho hem pogut fer gràcies a la modificació de la llei turística aprovada per Biel Barceló, la qual ens permet desenvolupar la normativa autonomia a cada municipi».

Famílies que viuen del lloguer turístic

«Alguns han volgut simular un escenari que no és molt real quan es parla de famílies que viuen del lloguer turístic. El 20 de juliol varen venir entitats que ens demanaven valentia per regular el lloguer turístic, no hi ha hagut cap associacionisme de famílies que visquin del lloguer turístic. En canvi, sí que hi ha empreses que s'han lucrat amb el lloguer turístic»

Aprovació del Congrés espanyol de la llei de "desnonaments exprés"

«Per parlar d'aquesta llei s'ha de recordar que les entitats bancàries mantenen pisos buits a barris vulnerables i no paguen la comunitat. La llei aprovada no serveix per expropiar totes aquelles cases buides que tenen les entitats bancàries i que no utilitzen, només ataca a la part més feble. No és una llei que generi equilibri»

Normativa de les terrasses

Ha estat una regulació més complexa en l'àmbit de societat. Hi ha dos sectors amb interessos diferents, veïnats i restauradors. L'ordenança afecta a indrets com Santa Catalina, i suposa acabar amb les microocupacions, aquells bars amb voravia estreta amb taula i cadires. Teníem l'objectiu d'acabar amb la sobreocupació a llocs com plaça de'n Coll, plaça de la Mercè, carrer Blanquerna o carrer Fàbrica».

Desmantellament de Son Banya

«Son banya fa 50 anys que està estancat, és un tema complex, i administrativament ens hem retardat per adjudicar a l'empresa el seu desmantellament. No hi ha marxa enrere, la població infantil està en risc d'exclusió i és el supermercat de la droga de Mallorca. Per tant, el desmantellament s'ha de fer efectiu»

El TSIB falla a favor de construir a Ses Fontanelles

«L'ajuntament de Palma ha fet la feina que havia de fer, hem revisat les llicències i les hem caducades. Ara l'empresa s'haurà d'acollir a una nova legislació, i veig que serà molt difícil veure un projecte amb cara i ulls. Les administracions hem de repensar de quina manera podem valorar aquest espai natural. El problema es que Ses Fontanelles és privat, qualque dia s'haurà de prendre una decisió valenta per poder pensar què fer amb l'espai natural».

Els creuers a Palma

«Els creuers no és competència de l'ajuntament, és de l'autoritat portuària, igualment ho estam parlant amb ells. Val a dir que la ciutat no està en contra dels creuers, està en contra que hi hagi vuit creuers a Palma»

Primàries a MÉS entre Miquel Ensenyat i Fina Santiago

«Me fan peresa aquestes primàries abans que arribin. S'ha de consensuar, s'ha de pactar, en Miquel i na Fina estan parlant, els diàlegs arribaran a bon port per l'interès general del projecte. Quan em demanen quin candidat preferesc és com si et demanen si estimes més o ton pare o a ta mare. L'important és que els nostres pares negociïn com plantejar aquest procés. No m'interessa liderar MÉS a les autonòmiques del 2019»

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris