cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 20°
20°

Ciutat per a qui l'habita acusa el vicepresident d'Habtur d'explotar «irregularment» un hotel de Palma

20-04-2018

Ciutat per a qui l'habita ha acusat al president de la Federació Espanyola d'Associacions d'Habitatges i Apartaments Turístics (Fevitur) i vicepresident d'Habtur, Bartolomé Gomila, d'explotar «irregularment» un hotel d'interior a Palma en mancar del permís d'instal·lació d'activitats.

Segons ha detallat la plataforma aquest divendres, l'allotjament turístic, situat a la Confraria de Sant Miquel, es troba actualment «i, com a mínim des de juliol de 2017, en total funcionament, tal com demostren les pàgines web on es comercialitza».

Des de Ciutat per a qui l'habita han consultat a l'Ajuntament de Palma sobre si l'establiment havia demanat llicència per operar i els han informat que «es va sol·licitar el dia 11 de juliol de 2017». No obstant això, han afegit, «tractant-se d'un canvi d'ús és necessària la concessió del permís d'instal·lació per poder començar a operar i aquest permís no s'ha concedit».

La plataforma ha detallat que 'Residence by G' «és una marca de la societat Sargom Management SL que té com a administrador únic Bartolomé Gomila. «A més, 'Residence by G' és una empresa participada de Gomila GroupInvestment».

Davant aquesta situació, Ciutat per a qui l'habita s'ha mostrat «molt sorpresa» pel fet que la Conselleria d'Innovació, Recerca i Turisme i l'Ajuntament de Palma «no treballin conjuntament» perquè tots els establiments turístics que es posen en funcionament compleixen els requisits legals, «i que sigui possible que un establiment tengui llicència turística sense tenir permís d'instal·lació d'activitats».

Per això, han reclamat a Cort que revisi els allotjaments turístics que s'han donat d'alta els darrers anys i «informació transparent» sobre si disposen o no dels corresponents permisos i, en els casos que s'estigui exercint l'activitat sense permisos, que es prenguin les accions que estableix la llei.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris