algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 25°
26°

L'Ajuntament de Palma mostra el seu reconeixement al poble gitano

La bandera del poble gitano estarà durant tot el cap de setmana penjada al balcó de l'ajuntament.

07-04-2018Ajuntament de Palma

Per segon any consecutiu l'Ajuntament de Palma ha celebrat aquest dissabte un acte al saló de sessions per tal de mostrar un reconeixement institucional al poble gitano amb motiu del Dia Internacional del Poble Gitano, dia 8 d'abril.

A l'acte han assistit una vintena de persones representants de diferents entitats i associacions del poble gitano que s'han mostrat satisfetes per poder tenir «el suport institucional» un any més. I especialment després que ahir el Consell de Ministres del govern espanyol aprovàs el reconeixement del dia 8 com a Dia del Poble Gitano, l'ús de la bandera blava i verda i l'himne gitano.

El Batle Antoni Noguera ha ressaltat durant la seva intervenció que «el poble gitano ha patit molt i aquest acte és una reafirmació de vincle entre la ciutat i el poble gitano». En aquest sentit, el regidor d'Igualtat, Joventut i Drets Cívics Aligi Molina ha expressat la voluntat d'aquest consistori per tal de «consolidar» l'acte commemoratiu i de reconeixement.

Mangote Manuel Alameda, en nom dels representants del poble gitano, ha manifestat la seva alegria «encara que hagi estat tard, estam molt contents que el govern espanyol reconegui el Dia del Poble Gitano i se'ns estimi com ens estima l'Ajuntament de Palma».

En finalitzar les intervencions, els assistents han escoltat l'himne gitano i han sortit al balcó per mostrar la bandera del poble gitano que estarà durant tot el cap de setmana penjada al balcó de l'ajuntament.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris