cielo claro
  • Màx: 31°
  • Mín: 29°
32°

El TSJIB avala la declaració de Palma com a municipi antitaurí

28-03-2018

La Sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Balears ha confirmat en una sentència que la declaració de Palma com a municipi antitaurí el 2015 s'ajusta a la legalitat, perquè entén que és un acord que manca d'efectes jurídics.

La Fundació Toro de Lidia havia impugnat l'acord adoptat per l'Ajuntament el juliol de 2015 pel qual es declarava Palma com a «municipi lliure de maltractament animal i antitaurí». El Jutjat del Contenciós-Administratiu número 1 de Palma va estimar la seva petició i va anul·lar el punt en el qual es realitzava aquesta declaració.

No obstant això, ara el TSJIB ha estimat un recurs d'apel·lació presentat per l'Ajuntament de Palma i ha revocat la sentència d'instància, de manera que desestima la impugnació de la Fundació Toro de Lidia i corrobora que l'acte administratiu no infringeix la legalitat.

Sense efectes jurídics
Amb tot, l'argumentació dels magistrats es basa que la declaració de Palma com a municipi antitaurí és només una declaració d'intencions o voluntat sense efectes jurídics, ja que si els tengués Cort, incorreria «en il·legalitat manifesta».

El jutge d'instància havia considerat que la declaració sobrepassava el plantejament merament ideològic i que constituïa un acte normatiu perquè estaria prohibint implícitament les corregudes de toros, en manifestar la intenció de no atorgar les autoritzacions per a la seva celebració -que depenen de l'Ajuntament des de la modificació de la Llei en 2017-.


COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per manoletin, fa dervers d'un any

A ver si un día consuguimos quitarnos a los toros de encima y a continuación quitarnos de encima al catalán, que ambos están muy bien en la península, su lugar natural.

Valoración:-5menosmas
Per Matadors, fora!, fa dervers d'un any

Hala!
Maltractadors, ho heu entès que no es pot fer un espectacle de la matança d´un animal per simple plaer?
Si en voleu, muntau un espectacle de gladiadors i participau-hi.
Aviat hauríem acabat amb aquesta groesca i malèvola història.
Trista propaganda de l´Espanya caduca, de mirada curta, i sàdica!

Valoración:1menosmas
Per la nostra dignitat no cap dins les presssons, fa dervers d'un any

¿¿ quéé me disseee ?? aaaaaaaaaahahhaaaaaaa.
" España se derrumba".

Valoración:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris