algo de nubes
  • Màx: 28°
  • Mín: 25°
30°

Cort preveu recuperar prop d'un 12% de l'espai públic amb l'ordenança de les terrasses

13-03-2018

L'Ajuntament de Palma preveu recuperar fins a l'11,42 per cent de l'espai públic amb la nova Ordenança Municipal d'Ocupació de la Via Pública, a través, principalment, de la reducció de la grandària de les terrasses. Segons han informat des de Cort, els principals objectius de la normativa són recuperar espai públic, aconseguir un equilibri entre l'activitat econòmica i el descans dels veïnats i millorar l'accessibilitat de persones amb diversitat funcional.

Precisament, per facilitar el pas, les terrasses de nous locals, així com al centre de Palma i Santa Catalina, s'hauran de deixar 2,5 metres entre les façanes i les terrasses, mentre que la resta de la ciutat, de moment es mantendrà la regulació anterior de 2 metres. Aquesta normativa municipal suposa que un 4 per cent de les terrasses desapareguin, així com les «microocupacions» d'alguns establiments, com, per exemple, les dues cadires i la taula que un bar podia col·locar enfront de la porta del local.

Des de l'Ajuntament han reiterat que es tracta d'una ordenança que compta amb el «consens de totes les parts, entre restauració, veïnats, Ajuntament i Defensora de la Ciutadania, després de més d'un any de negociacions». El Consistori ha presentat aquest dimarts l'esborrany de l'ordenança municipal, que es debatrà en el proper ple del mes de març per a la seva aprovació inicial. Posteriorment s'obrirà un període d'exposició pública.

El Consistori ha presentat aquest dimarts l'esborrany de l'ordenança municipal, que es debatrà en el proper ple del mes de març per a la seva aprovació inicial. Posteriorment s'obrirà un període d'exposició pública. El batle de Palma, Antoni Noguera, ha assegurat que es tracta d'una ordenança en la qual no hi ha «ni guanyadors ni perdedors, sinó que és d'interès general i que ve a posar solució a un problema històric de la ciutat».

Per la seva banda, la tinent de batle de Funció Pública i Govern Interior, Aurora Jhardi, ha defensat que el compromís de Cort era fer una ordenança «molt participtiva, democràtica i pensant a Palma i la seva ciutadania».

Regulació pròpia
Alguns espais com la plaça d'en Coll, plaça de la Mercè, l'Arenal i els carrers Blanquerna i Fàbrica comptaran amb la seva pròpia regulació. A la plaça d'en Coll es preveu recuperar un 33,65 per cent d'espai públic i el 13,76 per cent a la Mercè. Al carrer Blanquerna es recuperarà un 5 per cent d'espai públic i el 3,83 per cent del carrer Fàbrica.

La nova normativa també prohibeix tendals amb ancoratge en el paviment i es dóna un termini de 18 mesos als negocis per a la seva adaptació a la nova normativa. Els elements autoritzats han de ser mòbils, fàcilment desmuntables i s'hauran de retirar, juntament amb les taules i cadires, diàriament, en finalitzar l'horari
previst a la llicència.

Amb aquest ordenança, les terrasses només podran ocupar l'espai al davant a la façana de cada local. Per ocupar l'espai adjacent a l'establiment s'haurà de comptar amb l'aprovació de la comunitat de propietaris de tota la finca, però només es permetrà ocupar el doble de la façana de l'establiment.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Un altre paripe preelectoral de l’ajuntament:, fa dervers d'un any

Un altre paripe preelectoral mes de l’ajuntament. Primer que faran l’ull gross i no aplicaran res, perque nomes els interesa el turismo de quantitat, no pas de qualitat. Que amb el frau de perpetre barra lliure als restauradors per mitja d’una 2RIDICULA “DECLARACIO DE BONES INTENCIONS”, deixen fer lo que volen als restauradors. Al manco, això ho patesc com veïnat al barri de Sa LLotja, a no el seguit de iregularitats que veig no coneix limits: locals de copes adjacents a habitatges, obertura de restaurants permes a italians amb antecedents de delictes urbanístics al mateix barris, deixar oberts locals amb ampliacions il·legals comprovats per la policia local, pero que el de llicències d’activitats no fan res (quina colla d’ineptes o de corruptes), gent que fa feina a la policia i s’aprofita dels locals d’oci..venent que això genera riquesa (i tant que hi crea...per als quatre ladres corruptes!)..En fí!, tot un seguit d’iregularitats auspiciades pel nostro estimat ajuntament, que després a la premsa surt amb aquest teatre que ni tan sols es creuen ells. Quin fàstic!

Valoración:0menosmas
Per Abans, abans, fa dervers d'un any

Només?
Per què no s´hi miren abans d´atorgar permisos?
Llavors és molt difícil tornar arrera.
Recordau el botellot?
Fins que els bancs del Passeig Marítim no varen fer oi de brutor i qui passava per allà s´havia de tapar el nas, no reaccionaren.

Valoración:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris