cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 23°
22°

'Ciutat per a qui l'habita' organitza la jornada ‘No marxam, ens organitzam'

09-03-2018

Aquest dissabte, 10 de març, a partir de les 10.30 h tendran lloc les segones jornades que 'Ciutat per a qui l’habita' organitza en el marc del cicle 'Com volem viure?'. Aquesta vegada pretenen aglutinar els veïns i les veïnes que viuen o volen viure de lloguer per a informar sobre les causes de la bombolla dels preus de lloguer que patim actualment a Palma, amb l’objectiu de poder fer-hi front conjuntament i organitzar-se per a reivindicar els nostres drets.

L’accés a l’habitatge és un dels principals problemes de les Illes Balears. Tant la bombolla immobiliària com l’actual bombolla turística han fet que accedir a un habitatge a un preu just en relació als salaris de la majoria de la població sigui pràcticament impossible. A més, la legislació en matèria d’arrendaments urbans desprotegeix els llogaters obligant les famílies a viure en constant situació d’angoixa residencial. Centenars de famílies han estat obligades a marxar de casa seva perquè els habitatges s’han dedicat al lloguer turístic o han hagut de fer front a fortes pujades del preu del lloguer en la renovació del contracte.

La jornada es divideix en dues parts:

A la primera, la doctora en Geografia Sònia Vives compartirà els resultats de la seva recerca, en la qual analitza la geografia dels desnonaments de Palma i els processos que queden ocults sota els discurs hegemònics que construeixen les narratives sobre despossessió d’habitatge.

A la segona han convidat companyes del Sindicat de Llogaters de Barcelona, creat fa poc temps. Explicaran la seva anàlisi sobre les causes que han dut a la situació actual del lloguer, com va néixer el seu sindicat, com s’organitzen, quins són els seus objectius, les seves propostes concretes per revertir la situació i les iniciatives principals en les que estan.

Les jornades, com totes les activitats que es fan des del moviment 'Ciutat per a qui l’habita', s’han pogut organitzar amb el treball voluntari de veïnes de Palma i de forma autogestionada.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Maria, fa dervers d'un any

A qui se li ha ocorregut emprar el verb "marxar", tan impropi del mallorquí? No hauria estat més correcte dir "ens n'anam" o "no ens mouran" o "no ens trauran" o "no ens engegaran"?

Valoración:-1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris