nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
11°

Assenyalen amb cartells diversos Hotels Boutique com a responsables de l’expulsió dels veïnats

Aquesta matinada, el Comitè de Defensa de la República (CDR) de Canamunt ha realitzat una acció de protesta empaperant amb cartells diversos Hotels Boutique del barri de Canamunt de Palma.

Als cartells es llegeix: «Aquest hotel ens expulsa del barri. Go away. Conquerim sobiranies», per tal de denunciar la presència d’aquest tipus d’establiments, que han esdevengut un dels responsables de la transformació del barri en un barri d’elit amb el conseqüent encariment del preu de l’habitatge i l’expulsió progressiva de les seves veïnades, que es veuen obligades a marxar al no poder fer front a lloguers abusius.

L’acció està emmarcada en la línia de feina que ha iniciat recentment el CDR de Canamunt «I si totes ho decidim tot? Conquerim sobiranies», mitjançant la qual es pretén posar sobre la taula la necessitat de guanyar i recuperar les sobiranies que ens han estat arrabassades per mor d’un capitalisme que basa la seva reproducció en la despossessió del poble a una vida digna, en especial a les classes populars i treballadores.

Concretament, l’acció duta a terme «pretén sumar-se a la d’altres col·lectius que denuncien i treballen aquest conflicte que patim a Palma de mercantilització d’un dret fonamental com és el dret a l’habitatge, que al barri de Canamunt pren unes dimensions especialment rellevants per les brutals conseqüències que hi té el turisme. Accedir a un habitatge s’ha convertit en un problema social de primer ordre».

És per això que des del CDR de Canamunt «plantegem la necessitat de la recuperació de la sobirania residencial, que passa necessàriament per la desmercantilització de l’accés a l’habitatge i per avançar cap a models que satisfacin plenament les necessitats residencials de la població, amb el fi últim de la seva acció comunitària, posant especial èmfasi en el fet social de residir-hi i d’habitar-lo».

Els Hotels Boutique ens expulsen! Conquerim sobiranies!

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris