algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:
16°

Palma té 1.098 terrasses, 42 de les quals desapareixerien amb la nova ordenança

L'Ajuntament de Palma ha demanat «un darrer esforç» per tancar un acord en relació a la revisió de l'ordenança d'ocupació de la via pública. Des de Cort han expressat que «ens trobam immersos en un procés de diàleg amb totes les parts implicades (restaurants, Defensora de la Ciutadania, FAAVV, grups polítics, etc), les que s'han implicat amb responsabilitat i generositat».

El Consistori ha detallat una sèrie de punts en relació als objectius i assoliments de la revisió de l'ordenança. Així mateix, entre els objectius es troba el de «cercar l'equilibri entre l'ús públic i el privat dels espais oberts de la ciutat» i «eliminar la sobreocupació en determinades zones de Palma». Com a novetats, han destacat l'eliminació de «microocupacions», desapareixent així un total de «52 microocupacions, de les quals 27 estan a Santa Catalina», segons han informat.

Quant a la distància, es fixarà en 2,5 metres lliures pel pas de vianants a la zona Centre i Santa Catalina; mentre que en la resta de Palma la distància fixada és de 2 metres per les llicències vigents i 2,5 per als nous establiments o traspassos. Actualment, a Ciutat hi ha 1.098 terrasses, de les quals 42 (4 per cent) desapareixerien per la revisió de l'ordenança, 17 a la zona Centro i 25 en Santa Catalina.

En relació a la reordenació de l'ús de l'espai públic en carrers i places amb major ocupació, des de Cort han posat com a exemple que la plaça de Coll presenta una ocupació de 42,28% respecte a la dimensió total de la plaça; una vegada entri en vigor la nova ordenança es reduiria a un 33,65% (-20,10%); l'altra és a la plaça de la Mercè, on d'una ocupació del 20,64% del total es baixaria al 13,76% (-44%).

Quant als tendals, n'hi ha un total de 150 legalitzats. Segons l'equip de govern hauran de desaparèixer tots en un termini de 18 mesos a partir de l'entrada en vigor de la nova ordenança; i es prohibirà la publicitat que no sigui pròpia de l'establiment i sobretot d'alcohol i tabac. Finalment, l'Ajuntament de Palma ha agraït el treball fet a totes les parts implicades.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Pere, fa mes de 3 anys

L'ajuntament no ha tingut ous per fer una ordenança com toca. Ha tingut por, una vegada més dels restau

Valoració:0menosmas
Per M, fa mes de 3 anys

Massa poques. És un vertader suplici passar per alguns carrers fent ziga-zages, per no pegar amb les taules i les cadires. Això per no parlar de la xerrameca de molts, que pareix que parlen perque la gent externa s'assebenti de tota la seva vida.

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris