muy nuboso
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
13°

Comencen els actes d'inauguració del gran orgue de la Parròquia de Santa Creu

143621

mde

Després d’haver estat sotmès a un procés de remodelació integral per part de l’orguener flamenc Wilfried Praet, l’orgue de la Parròquia de Santa Creu de Palma serà beneït el pròxim 10 de febrer a les 19.45 h per part de Mons. Valentí Miserachs, canonge, degà i mestre de capella de la Basílica de Santa Maria la Major de Roma i president emèrit de l’Institut Pontifici de música Sacra.

Per tal de mostrar al públic les excel·lents qualitats de l’instrument, s’han programat tres concerts d’inauguració a càrrec de distints organistes de renom internacional. Les dates són les següents:
• 10 de febrer a les 20 h (després de la benedicció). Concert a càrrec de Bernard Foccroullé (Bèlgica).
• 17 de febrer a les 19.45 h. Concert a càrrec de Bartomeu Manresa (Mallorca), organista de la Parròquia de Santa Creu.
• 24 de febrer a les 19.45 h. Concert a càrrec de Ludger Lohmann (Alemanya).

El procés de renovació de l’instrument s’ha allargat més de 7 anys i ha donat com a fruit un instrument de grans dimensions amb 3 teclats manuals i pedal de 30 notes, 45 registres i un total de 2.625 tubs. Després d’aquesta reforma, l’orgue de Santa Creu, esdevé un instrument amb gran valor dins Mallorca per a la interpretació de la musica d’orgue de J.S.Bach amb la màxima fidelitat històrica, ja que la restauració ha estat feta a l’estil dels grans orgues de la regió alemanya de Turíngia, instruments que conegué Bach i que li inspiraren la seva música.

Els orígens de l’actual orgue de Santa Creu es remunten a l’any 1760, any el el qual fou començat per Damià Caymari i Llull. A l’instrument s’hi han duit a terme diferents reformes al llarg de la seva història per part d’orgueners com Julià Munar (s.XIX) i Gerhard Grenzing (1981). Amb aquesta darrera, a part d’ampliar-lo, s’han recuperat tots els tubs històrics incorporats a l’instrument al llarg de la seva història.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris