cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
24°

Entra en vigor la gratuïtat de l’EMT fins als 14 anys

02-01-2018

Aquest dilluns, 1 de gener, ha entrat en vigor l’augment de la gratuïtat amb targeta ciutadana i perfil actualitzat fins als 14 anys inclosos per als usuaris de l’Empresa Municipal de Transports (EMT). D’aquesta manera, a partir del 2018 la gratuïtat passa dels 12 anys fins als 14 anys (inclosos). L’objectiu de la mesura és promoure el transport públic entre els més joves i mentre duen a terme la seva formació acadèmica per, d’aquesta manera, crear uns hàbits d’ús que en el futur donin com a resultat un major ús d’aquest mitjà.

Per tal de donar a conèixer l’entrada en vigor de la gratuïtat fins el 14 anys l’EMT ha començat una campanya informativa a traves de les xarxes socials i, en breu, la campanya s’ampliarà amb flyers i pòsters als instituts així com publicitat als busos.

El gerent de l’EMT, Mateu Marcús, destaca que l’augment de la gratuïtat «vol democratitzat l’ús del transport públic».

Cal recordar que l’actual equip de govern va duplicar per al 2016 la gratuïtat, que va passar dels 4 anys fins als 8, i que l’any passat (2017) incrementà dels 8 fins als 12 anys (tot primària). Amb l’increment que entra ara en vigor es dóna compliment al compromís d’augmentar de forma progressiva la gratuïtat fins a arribar als 16 anys.

L’EMT calcula que a partir del 2018 es podran beneficiar de la mesura uns 8.800 joves d’entre 12 i 14 anys (inclosos), que són aquells que actualment tenen activada la targeta ciutadana, més els que es donin d’alta. L’empresa municipal preveu que l’increment de la gratuïtat fins als 14 anys suposi de forma aproximada un menor ingrés d’uns 150.000 euros, ja contemplat als pressupostos.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris