cielo claro
  • Màx: 16°
  • Mín: 15°
15°

El Consell recuperarà 17 molins de vent al Pla de Sant Jordi

140793

Un total de 17 propietaris de molins de vent ubicats al Pla de Sant Jordi s’han adherit al programa impulsat pel Consell de Mallorca per recuperar aquests elements. D’aquesta manera, la institució insular subvencionarà el 100% de la restauració de la torre, el safareig i el mecanisme.

Per la seva banda, els propietaris hauran de mantenir-los i permetre les visites públiques i gratuïtes, prèvia sol·licitud. Finalitzat el termini per sol·licitar les ajudes, la primera fase d’aquest ambiciós projecte enfila el camí per fer realitat el seu objectiu. En aquest sentit, el president, Miquel Ensenyat, ha recordat que en total s’invertiran 1.359.000 euros fins al 2019, 1,1 dels quals seran a càrrec de la institució insular. En concret, enguany el Consell de Mallorca destinarà a aquest pla 109.186 euros; el 2018 s'assoliran els 500.000 euros, la mateixa xifra que el 2019.

Per la seva banda, el Govern aportarà 250.000 euros amb càrrec a la recaptació de l'Impost de turisme sostenible. L'objectiu del pla és recuperar el patrimoni industrial de l'illa, així com una de les imatges més característiques de Mallorca, i preservar-lo, ha recordat Ensenyat.

Paral·lelament, s'ha iniciat una campanya d'apadrinament perquè empreses o particulars hi puguin participar. Aquestes ajudes se sumen al Programa per restaurar el patrimoni històric industrial, mitjançant el qual el Consell es farà càrrec de redactar el projecte tècnic de restauració, així com de la mà d'obra per executar els projectes. El programa inclou la restauració arquitectònica i de la maquinària d'una sèrie d'elements que formen part del patrimoni històric (inclosos molins, sínies, tafones i cellers) i de la indústria extractiva (salineres).

Una segona modalitat comprèn la restauració de màquines, carros i altres estris relacionats amb la indústria i l'agricultura. Una vegada restaurat, la persona o l'entitat propietària del bé ha de permetre que s'hi facin visites públiques i gratuïtes per un període de deu anys. En total s’han rebut 42 peticions de restauració.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris