cielo claro
  • Màx: 34°
  • Mín: 23°
34°

El Park(ing) Day obre aquest divendres la Setmana Europea de la Mobilitat

Ajuntament de Palma

En quina cosa es pot transformar una plaça d’aparcament? Aquesta és la qüestió que aquest divendres s’ha traslladat a la ciutadania a través del Park(ing) Day, l’activitat que ha donat el sus a la Setmana Europea de la Mobilitat. En total, s’han transformat 20 punts diferents de la ciutat, amb propostes que han anat des de convertir l’aparcament en una zona verda fins a taules informatives o un hort urbà.

Per al regidor de Mobilitat, Joan Ferrer, el Park(ing) Day és una iniciativa que cerca «repensar el paper de l’espai públic, de quina manera l’hem estat cedint gairebé en exclusiva al vehicle privat i de quina manera podem reinvertir aquesta tendència». «El Park(ing) Day proposa que, durant un dia s’agafa un tros de carrer ocupat per cotxes i convertir-lo en un espai diferent, on hi havia un cotxe estacionat ara hi posam una iniciativa ciutadana», ha explicat el regidor de Mobilitat, Joan Ferrer.

El director general de Mobilitat i Transports, Jaume Mateu, ha destacat la importància de desenvolupar «iniciatives pedagògiques, didàctiques i de conscienciació». «El pes del cotxe privat encara és molt elevat té per això tenim molta feina a fer per intentar donar alternatives al cotxe privat. No es tracta de prohibir, es tracta d’incentivar, tal i com fan iniciatives com el Park(ing) Day», segons Mateu.

Localitzacions

En total, han participat 20 entitats, institucions, partits i associacions ciutadanes, que s’han ubicat a 20 punts diferents de la ciutat: FAPA Mallorca, AVV Bons Aires-Arxiduc, COEIB i ASINEM, Coordinadora Balear de Persones amb Discapacitat, Biciutat, Associació de Protecció Ciutadana Grup Güell, Ecotxe Som Moviment, CEIP Son Oliva, Escola Superior de Disseny de les Illes Balears, Regidoria d’Igualtat, Palmajove, Espais Joves (Llevant, Tramuntana, Migjorn i Litoral), Dinamo (tres punts), Departament de Territori del Consell de Mallorca i Joventuts Socialistes. S’han situat a llocs com el passeig Mallorca, la plaça del Carme, s’Escorxador o el carrer Tomàs Lluís de Victòria, entre d’altres.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris