cielo claro
  • Màx: 18°
  • Mín: 17°
18°

Durán, sobre Sa Feixina: «Ha passat del capritx polític a l'obsessió malaltissa»

La portaveu del grup municipal popular, Marga Durán, ha valorat positivament la suspensió cautelar de l'enderrocament de Sa Feixina, considerant que es tracta d'una mesura fonamental per evitar que es produeixi una situació de caràcter irreversible. Durán ha explicat que «és lògic que mentre es duu a terme la discussió sobre el futur del monument no es pugui iniciar el procediment de l'enderrocament del mateix, ja que de produir-se, no hauria tornada enrere».

Així mateix, la portaveu ha censurat que l'equip de govern «falsegi la realitat al·legant els informes de l'Ajuntament i del Consell avalen que el moment no té valor artístic ni patrimonial, quan va ser la pròpia ponència tècnica del Consell de Mallorca la que va votar a favor de la protecció del monòlit malgrat els informes ‘a mesura’ encarregats pel consistori».

En aquest sentit, Durán ha recordat que la mesura de suspensió cautelar que es va prendre el passat 21 d’agost, s'ha produït arran d'un recurs presentat per ARCA, associació que forma part de la ponència tècnica del Consell que va decidir protegir Sa Feixina, per la qual cosa ha qualificat de «molt greu» que «l’equip de govern esmenta per mantenir la seva decisió caciquil de derrocar el monòlit».

Per a Durán, l'enderrocament de Sa Feixina és ja «una qüestió personal» per a alguns membres de l'equip de govern, a més de ser una decisió que «ha tornat a generar tensions internes i ha posat de manifest la fragilitat del Pacte de Cort», assegura Durán, en relació al fet que el PSOE no hagi volgut participar amb la seva signatura en els acords ara paralitzat pel Jutjat.

«Si ARCA, la Real Acadèmia de Belles arts i fins l’UNESCO, a través del seu organisme depenent ICOMOS, han manifestat el seu interès en la preservació de Sa Feixina, què porta a Cort voler esbucar-la?» s'ha preguntat Durán, per qui queda patent que la postura del Pacte «ha passat del simple capritx polític a l'obsessió més visceral i malaltissa, contra tota lògica i contra tots els col·lectius».

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Guiem, fa mes de 3 anys

Sa sra. Duran té tota sa raó del mon i de Mallorca en particular
Es monument el feren en record des fletxas navals embarcats an es vaixell sensa tenir ideas politicas ni res de res allots de 15,16, o17 anys , i al pagaren es catalineros
A Palma hi ha un altre monument molt pitjor i no vos hi heu ficat mai, aquest si que es completement faxiste

Valoració:0menosmas
Per Luna Barceló, fa mes de 3 anys

"ha passat del simple capritx polític a l'obsessió més visceral i malaltissa, contra tota lògica i contra tots els col·lectius". Obsessió supos que per totes les parts. Ningú afluixa!
No hi ha temes més importants per debatre? Ho dic a tots el polítics d'un o altre partit.
Que l'enderroquin d'una vegada i plantin un garrover.

Valoració:2menosmas
Per Ido, fa mes de 3 anys

Obsessió per recordar Franco de la senyora Duran?

Valoració:-4menosmas
Per ensenyat, fa mes de 3 anys

Mentre la dreta derroca ponts, l'esquerra, per no ser menys vol derrocar sa Faixina, a aquest pas ens anem a quedar sense res a Palma, per la ineptitud i l'odi de la Casta Política.

Valoració:3menosmas
Per Idò sí., fa mes de 3 anys

Potser algun dia arribin a tomar aquesta cosa rara de Sa Feixina, però haurà de passar molt de temps. Les víctimes dels canons del creuer Baleares són encara considerades dels "dolents" i no mereixen cap tipus de reivindicació. Algunes, fins i tot, eren republicanes, ben segur. I a on s'ha vist mai, que els republicans siguin bona gent? Demanau-ho als actuals feixistes i veureu que us diuen.

Valoració:-12menosmas
Per Tomeu Carrió, fa mes de 3 anys

Embolica que fa fort senyora Duran. Obsessió malaltissa voler llevar de la via pública un monument feixista?

Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris