algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
13°

ARCA, ofesa, demana al batle la retirada de l'informe de la Feixina i la reparació dels danys

ARCA ha dirigit una carta al batle de Palma, Antoni Noguera, demanant una «reparació de l'ofensa i la retirada de l'informe» encarregat per l'Ajuntament de Palma. A l'informe, segons explica ARCA, s'emeten «insults i desqualificacions cap a l'Associació i cap a diversos professionals que han argumentat a favor del monument de la Feixina».

ARCA pensa que és una «vergonya inaudita que l'Ajuntament de Palma insulti diversos professionals coincidents en la defensa de la Feixina i a una entitat com ARCA, amb 30 anys de trajectòria pública impecable i que participa de manera altruista a la Comissió de Centre Històric, al Consell de Gerència d'Urbanisme i a quants grups de feina som convidats».

A la carta, segons ARCA, l'Ajuntament ha duit endavant una «escalada cap a la destrucció» del monument de la Feixina injustificada ja que «no figurava a cap dels seus programes electorals. I tampoc no figurava a l'acord de govern, perquè allà tan sols deia "Desmuntar i retirar", fet que per a res és sinònim de destruir».

«Aquesta escalada cap a la destrucció els ha duit a cercar l'informe sobre els valors patrimonials del monument (ignorant tots els que demostren que sí en té), no d'una persona neutral, com és d'esperar d'una institució que representa a tota la ciutadania, sinó que han anat a cercar un informe de part, escrit per un destacat representant de l'Associació de Memòria de Mallorca i la Plataforma que cerca la destrucció de la Feixina».

Professionals o tècnics municipals

Des d'ARCA també veuen lamentable que l'Ajuntament de Palma hagi contractat un professional «deixant de banda tots els professionals o tècnics municipals i que hagin triat precisament un senyor que havia insultat públicament ARCA en els mitjans de comunicació i en un acte del Col·legi d'Arquitectes».

«La lectura de l'informe és tan esfereïdora que resulta intolerable que l'Ajuntament de Palma l'assumeixi sense més i l'enviï a la Comissió Insular de Patrimoni de Històric. Basta la lectura dels comentaris insultants concrets que fa dels professionals: Lluís Moranta, Begoña Bernal, B. Castaldo, Pere Nicolau, Carlos García-Delgado, Pere Rabassa».

«Però els responsables municipals no varen guardar l'informe a un calaix, no. El varen presentar al Consell de Mallorca i l'han defensat al Ple de Palma. Sense ruboritzar-se, sense demanar perdó, sense retractar-se». Finalment, ARCA presenta aquesta carta per al batle de Palma, Antoni Noguera, a qui donen l'oportunitat de rectificar l'ofensa.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per C+ARCA, fa mes de 3 anys

Vaig llegir que ahir, els d,' ARCA van fer una protesta exigint la restauració de la església de Sant Jeroni. Però resulta que ahir mateix també començaven les obres de restauracó d'aquest edifici històric.
Segueixen la mateixa estrategia del PP, que ara que el Govern està a un milímetre de lograr el REB, se fica per enmig i diuen que ho negociaran ells, quan han governat durant vuit o nou legislatures i mai no en han volgut parlar ni de bromes.

Valoració:1menosmas
Per Pau Xoriguer, fa mes de 3 anys

No sé de què us estranyau: "Associació per a la revitalització dels centres antics". Sabeu qui és antic? Exacte, Franco. Necessiteu més pistes sobre què volen revitalitzar.

Valoració:-1menosmas
Per Cap ferrerico, fa mes de 3 anys

Per jo qui ofen a la ciutadania és ARCA, ha perdut els papers

Valoració:-1menosmas
Per Idò sí., fa mes de 3 anys

No, si encara en tenim per estona, de Feixina. Com encara en tenim per estona de franquisme latent, i no tan latent. Les lleis, segons diuen, són fetes per a tothom, però no són aplicables a tothom, com tots som iguals a davant les lleis, però uns més iguals que els altres. Estic convençut que arribarem a ser un país normal, però que hauran de passar uns quants anys abans d'arribar-hi.

Valoració:-3menosmas
Per Peret, fa mes de 3 anys

Arca no hauria hagut de tractar de benvolgut el batlle de Palma. Això sol ja és una mostra de descortesia, d'excessiva familitaritat. És com tutejar-lo en públic. Però què saben els espanyolistes d'Arca de català?
Dit això, l'Ajuntament s'hauria pogut estrènyer un ou abans d'encarregar al sectari Quetglas un informe. Tothom sap que Quetglas és un pobre pseudointel·lectual.

Valoració:-5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris