lluvia ligera
  • Màx: 12°
  • Mín: 10°
11°

Noguera demana col·laboració ciutadana per reciclar i fer de Palma un exemple de ciutat sostenible

@Menorca.info

Antoni Noguera, batle de Palma, ha demanat a la ciutadania que es faci «corresponsable» per augmentar els índexs de reciclatge i «fer de Palma un exemple a seguir de ciutat sostenible». Ha destacat que en dos anys de legislatura, el reciclatge ha passat del 15 al 20 per cent, una xifra allunyana a l'objectiu del 100%.

El primer edil és la neteja, ja que és «un dels temes més sensibles de la ciutat» i, per això, «s'està fent un esforç molt important» en inversions.

No obstant això, opina que «sense educació, no aconseguirem una Palma neta», raó per la qual cada mesura ha anat acompanyada en aquesta legislatura d'una campanya informativa i de conscienciació ambiental. Per a l'alcalde, els resultats d'aquestes campanyes han estat «molt positius».

«Per exemple, solament en un mes amb el nou sistema de recollida selectiva mòbil als barris de la Calatrava, Sindicat i Montesión s'ha aconseguit reciclar un 75%», ha afegit.

Pel que fa a les inversions:

Noguera ha defensat que l'executiu municipal ha doblegat el pressupost pel que fa a la legislatura anterior, amb un total de 16 milions d'euros per a recollida i neteja, però el procés de millora «està sent més lent» del que a l'alcalde li agradaria i ha criticat que quan van arribar al govern, es van trobar amb uns contenidors en molt mal estat que ja estan renovant.

Així doncs, l'alcalde de la capital balear ha explicat que encara que Cort ha licitat els instruments i vehicles necessaris per millorar la neteja, van arribant a poc a poc i fins a desembre no estaran tots en funcionament. Al llarg dels propers mesos, rebran 103 vehicles destinats a la neteja i la recollida selectiva que suposen el 40% del total dels 250 vehicles que té actualment Emaya.

«En aquests moments tenim pocs vehicles, una flota molt envellida i que utilitzem cada dia», ha dit, per la qual cosa ha agraït els esforços del personal de neteja per treure el treball endavant tenint en compte que la generació de residus ha augmentat en els últims dos anys un 12 per cent.«Entre tots hem de fer un esforç per aconseguir una ciutat més neta i més cívica, més acollidora i més amable; en definitiva, una ciutat més volguda», ha conclòs.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Madrid ens roba, però, fa mes de 3 anys

D'acord. Però la neteja se veu molt, és bona d'entendre per a tothom i és l'arma que utilitzen el PP i C's per fer-se amb la batlia de Palma i també i malgrat no intervenguin per res, amb el Govern i el Consell.

Valoració:3menosmas
Per Bernat, fa mes de 3 anys

Res no diu de la manca de finançament estatal, que ens relega a la cua en mitjans i personal municipal de neteja. No diu que és sobiranista?

Valoració:3menosmas
Per Punt negre, fa mes de 3 anys

Si EMAYA no funciona ni tampoc vol funcionar, poden donar el servei de neteja a una empresa privada, o crear una altra empresa pública, amb personal escollit mitjançant proves obertes per a tothom , que faci bé la seva feina. Pero així no anam ni amb rodes.

Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris