nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
10°

Talat un ficus de plaça d'Espanya per «motius de seguretat»

L'Ajuntament ha optat per llevar el ficus.

Ajuntament de Palma

Tècnics de l'Ajuntament de Palma han finalitzat aquest dissabte les tasques de tala d'un ficus de la plaça d'Espanya per motius de seguretat, després que un crui en el tronc de l'arbre produït divendres horabaixa, poses en greu perill la seva estabilitat.

Segons els tècnics, el crui a la base del troc podia provocar la caiguda de les dues branques de l'exemplar, de grans dimensions, a la via pública, amb el greu perill per als vianants que això hagués suposat, a una zona tan concorreguda com és la plaça d'Espanya.

Un ciutadà va detectar el crui en la base del tronc de l'arbre i va posar en avís als tècnics de la contracta del manteniment de l'arbrat. La comunicació d'aquest ciutadà, un professional d'una empresa de jardineria del sector privat, i la intervenció immediata i conjunta dels treballadors de dos dels contractes de conservació de l'Ajuntament, UTE arbres de ciutat i Eulen, ha permès actuar i resoldre la gravetat del defecte, segons ha explicat l’Ajuntament.

La manca de pluges regulars els darrers mesos hauria incrementat la sequedat del tronc amb la seva conseqüent pèrdua d'elasticitat, el que hauria provocat el crui.

Envergadura de la fissura 

«Estudiada la possibilitat d'assegurar l'exemplar i estabilitzar-ho, ha estat descartat donada l'envergadura de la fissura i el seu abast. Les dimensions, ubicació i abast de la fissura no recomanaven mantenir l'exemplar. El crui abastava de costat a costat del tronc de l'arbre i fins i tot s'endinsava a la terra», ha explicat Cort.

Per aquest motiu es va acordar la tala urgent del ficus per motius de seguretat i ahir vespre mateix van començar les tasques que aquest dissabte han finalitzat.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Molt bé campions! N'hi ha massa arbres!, fa mes de 3 anys

Molt bé campions! N'hi ha massa arbres!
Millor tallar encara més, així podrem construir més aparcaments, això sí amb rètols a l'entrada ben escrits en mallorquí. I si la plaça d'Espanya se converteix en una paella, ja prendre'm el sol. Quina llàstima tanta incultura i fanatisme.

Valoració:-1menosmas
Per No és tan greu, fa mes de 3 anys

Els ficus no son cap espècie autôctona, sinó invassora.

Valoració:0menosmas
Per Ben fet, fa mes de 3 anys

I si hagues caigut damunt una persona, qué dirien els que ara protesten?

Valoració:-2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris