muy nuboso
  • Màx: 12°
  • Mín: 10°
11°

Els palmesans reclamen una ciutat «amb accés a l'habitatge, més verda i menys turistitzada»

Antoni Noguera.

L'Ajuntament ha rebut més de 440 propostes en el procés participatiu per a la revisió del Pla General d'Ordenació Urbana de Palma (PGOU), entre les quals destaquen la remodelació de la façana marítima de Palma, on vianants i bicicletes tenguin un major protagonisme, i la necessitat d'un canvi del model de mobilitat a la ciutat.

Segons ha informat aquest dimarts el futur batle de Palma, Antoni Noguera, el 90 per cent de les propostes per a la ciutat que s'han rebut en el procés participatiu són de consens. «La gent té en la seva imaginació una ciutat moderna, europea, més verda, i que diversifica la seva economia», ha afirmat. El director general d'Urbanisme, Gabriel Horrach, ha destacat també la necessària regulació d'usos «per harmonitzar la convivència dins de la ciutat», ja que, segons ha dit, «és un aspecte de gran preocupació que també es recull».

Segons ha explicat, «existeix una preocupació per la convivència entre l'activitat turística amb la vida quotidiana de la ciutat», com a conseqüència «del canvi de model que ha viscut Palma» i per la «turistització» que s'està produint. Així mateix, entre les conclusions del procés participatiu s’extreu la de «potenciar la vida de barri», amb la finalitat d'aconseguir que cada barri sigui «més autosuficient», amb l'objectiu que es puguin donar resposta a totes les necessitats dels veïnats els més a prop possible.

Problemàtica d’accés a l’habitatge
Altres de les propostes més importants tenen a veure amb la qualitat de l'aigua de la badia de Palma, i la necessitat d'una regulació del lloguer turístic. Sobre aquest tema, Horrach ha concretat que la «problemàtica d'accés a l'habitatge és un aspecte a destacar» entre les aportacions rebudes per al nou Pla d'Ordenació de Palma, i ha precisat que molts col·lectius «demanen que l’habitatge sigui accessible».

Ara totes aquestes aportacions «s'han de contrastar en l'àmbit tècnic», si bé, Noguera ha admès que Cort està disposat a recollir-les en el nou Pla General de Palma que, segons les seves previsions, podria aprovar-se inicialment en primer quadrimestre del 2018.

Presentació dels resultats participatius
El tinent de batle d'Urbanisme ha explicat que dijous que ve tendrà lloc una jornada de presentació dels resultats del pla de participació ciutadana en la revisió del PGOU. També es presentaran els projectes estratègics de l'Àrea de Model de Ciutat, Urbanisme i Habitatge Digne. La jornada començarà a les 16.00 hores i es desenvoluparà en el saló d'actes de Palma Activa.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Tià, fa mes de 3 anys

"Palmesans" Quin gentilici més horrorós. Per què no ciutadans? O és que ara reservarem el gentilici als forasters de Ciudadanos?

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris