muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
13°

Els Bombers aturen les mobilitzacions «sempre que es respectin els acords» amb Cort

Protesta dels Bombers de Palma en el ple de Cort.

E.P.

L'Agrupació Professional de Bombers de Palma (APBP) ha informat aquest dissabte que aturarà les mobilitzacions dutes a terme els darrers mesos després d'arribar a un pacte amb l'Ajuntament de Palma, «sempre que es respectin els acords i compromisos».

Segons han informat, els punts acordats després de les negociacions de les darreres setmanes inclouen la instal·lació de rentadores i assecadores als tres parcs de bombers per rentar els uniformes aquí i evitar portar a casa partícules que poden ser cancerígenes.

També han acordat «esmenar les deficiències» dels parcs auxiliars «tot d’una que es pugui», així com tractar de rescatar el parc de Son Malferit amb els pressupostos de 2018. Això inclouria una inversió de 3,5 milions d'euros a l'any que és el que costa el lloguer i un altre milió més per a millores en vehicles, manteniment d'instal·lacions i millores a l'àrea de Seguretat Ciutadana.

D'altra banda, el pacte inclou arreglar les dues autoescales més modernes «com més aviat millor» i comprar una nova autoescala aquest any -si pot ser, amb l'ajuda dels fons Feder i si no, amb fons de capitalitat- i una bomba urbana lleugera (BUL) -amb fons d'Autoritat Portuària-.

Quant al personal, es convocaran set noves places de bomber a final d'estiu i s'activarà la promoció interna, a més d'intentar ampliar la plantilla. També s'haurà de reconèixer la nocturnitat i s'exigeix que es posin al dia els pagaments endarrerits pendents des d'agost de 2016, entre altres punts.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris