nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
11°

Cort protegeix 162 elements arquitectònics per «incrementar l'estima de la ciutat»

L'àrea d'Urbanisme de l'Ajuntament de Palma ha incorporat 162 elements al catàleg de protecció d'edificis.

L'àrea d'Urbanisme de l'Ajuntament de Palma ha incorporat 162 elements al catàleg de protecció d'edificis, que actualment està format per més de 500 elements. Segons ha explicat el Consistori, s'han incorporat edificis i elements de barris i nuclis tradicionals, així com edificis contemporanis i intervencions modernes en edificis monumentals, com la de l'arquitecte Elies Torres al Castell de Bellver.

El tinent de batle de Model de Ciutat, Urbanisme i Habitatge Digne, Antoni Noguera, ha afirmat que aquesta ampliació només tenia l'objectiu «d’incrementar la protecció patrimonial i l'estima de la ciutat». Segons ha explicat, aquesta ampliació es va abordar després que s'haguessin detectat greus manques a l'actual catàleg, a més de l'exigència ciutadana en relació a la protecció del patrimoni.

L'ampliació recull la major part de les edificacions que foren objecte de suspensió de llicències en el ple de juny de l'any passat, a més d'uns altres que s'han incorporat a suggeriment de diverses entitats com la Comissió de Centre Històric, el Col·legi d'Arquitectes o ARCA. Noguera també ha explicat que fins ara el catàleg s'havia centrat molt en els elements més monumentals i del centre històric i que, per aquest motiu, s'ha revisat a partir d'un enfocament més ampli del concepte de patrimoni, introduint edificis i elements immobles de diferents barris i nuclis tradicionals de la ciutat.

També s’han incorporat edificis contemporanis que no havien estat valorats anteriorment

Igualment, s'han incorporat edificis contemporanis que no havien estat valorats anteriorment i que en l'actualitat constitueixen un dels tipus de patrimoni arquitectònic menys conegut de la ciutat. Està previst que la revisió del catàleg s'aprovi de manera inicial al plenari d'aquest mes de juny.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris