muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
13°

Tècnics del Consell aproven la protecció del monument feixista de sa Feixina

La ponència tècnica de Patrimoni del Consell ha aprovat aquest dimecres traslladar a la Comissió de Patrimoni la proposta de declarar Sa Feixina com Ben Catalogat.

La ponència tècnica de Patrimoni del Consell ha aprovat aquest dimecres traslladar a la Comissió de Patrimoni la proposta de declarar sa Feixina com Bé Catalogat, com un primer pas per a la protecció del monument. El dimarts aquesta proposta haurà de ser debatuda i votada en la Comissió de Patrimoni que serà qui decideixi si elevar-ho o no al ple del Consell, òrgan que té la darrera paraula a l'hora de declarar aquesta protecció.

La proposta tècnica, que es basa en l'informe jurídic de Patrimoni, ha estat aprovat amb cinc vots a favor (ARCA, arquitectes tècnics, Bisbats, cap de servei de Patrimoni i la secretària de la ponència), sis abstencions (de tres tècnics de Patrimoni, la lletrada del Consell, el Col·legi d'Arquitectes i la secció d'arqueologia) i un vot en contra, de la directora insular de Patrimoni, Kika Coll.

Arca, «satisfeta»

L'Associació per a la Rehabilitació dels Centres Antics (ARCA) ha celebrat la decisió que s'ha pres en la ponència i que es reconegui «que té valors Patrimonials suficients per ser declarat Bé Catalogat». Des de l'entitat han manifestat la seva satisfacció i han traslladat en un comunicat la seva esperança perquè sigui «un pas definitiu per tancar un debat estèril i innecessari en contra del Patrimoni».

Així mateix, ARCA ha criticat la «incoherència» de l'Ajuntament de Palma en mostrar la seva voluntat de destruir l'element patrimonial després que ja s'hagués decidit adaptar-ho a la Llei de Memòria Històrica.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per No hi ha collons, fa mes de 3 anys

El partit franquista, en dos mesos, ho trabuca tot així com li rota.
"Els altres", han de menester un any per sospesar-ho, un altre any per estudiar-ho, un altre per pensar-hi, i un altre any per fer-ho estudiar a una comissió tècnica, per debatre-ho i per rumiar-ho.
Passen quatre anys i no han fet res d'allò que prometeren.
Llavors acusen els mallorquins de no saber votar perquè no els voten.
Si no hi ha collons d'acomplir les promeses, que no en facin. Almanco així no crearan falses il·lusions ni decepcions.

Valoració:1menosmas
Per Vaja, vaja!, fa mes de 3 anys

Fins quan haurem de patir els efectes del franquisme? No basten quaranta anys passats des de la mort del dictador? No basta fer lleis que indiquen clarament que s'ha d'acabar amb tots els símbols franquistes? El franquisme té encara molt de poder, com demostren aquestes votacions i aquesta por tremenda a tomar aquest nyarro. Som vell i ja m'he resignat a viure tota la meva vida veient com el feixisme no arriba a fer el bategot. L'esperança que em queda és que els meus fills, i si no els meus nets, puguin arribar a veure's totalment lliures de franquisme. Que ho és de llarg, això. El nostre país està ben franquitcisat; el desfranquitcisador que el defranquitcisi, bon desfraquitcisador serà!

Valoració:1menosmas
Per Per avall, fa mes de 3 anys

No va tenir tan de miramen el PP quan va tomar el Pont del Tren, que era de veritat un bé cataligat d'estil modernista i sense cap connotació criminal.
Amb segons quina gent, no cal ser educat ni molt manco sensible, perque ells son tot el contrarim

Valoració:0menosmas
Per M, fa mes de 3 anys

Sa Feixina no és cap bé catalogat. En tot cas és un mal catalogat.
I no el volen tomar? Molt bé, es pot refer, convertint-lo en una altra cosa, com per exemple integrar-lo a una torre per veure les vistes de Palma cobrant una petita quantitat als turistes.
I llevant del safareig les inscripcións que recordi que era.

Valoració:-1menosmas
Per Ha, ha, ha!, fa mes de 3 anys

Bé catalogat; no "Ben Catalogat". Perquè, precisament, podríem dir que l'han ben mal catalogat, o que l'han catalogat ben malament...

Valoració:0menosmas
Per cap ferrerico, fa mes de 3 anys

El paper d'ARCA amb tot aquest afer és repulsiu i fa molta pudor.
Que ARCA amb aquest paperot segueix com a representant a la Ponència de Patrimoni de les entitats suposadament conservacionistes del patrimoni és una anomalia i una distorsió que cal esmenar.
A algú li ha traït l'ADN, és l'única explicació lògica.

Valoració:0menosmas
Per Pus mai!, fa mes de 3 anys

I per això els votàrem? Pus mai!

Valoració:-1menosmas
Per ja, fa mes de 3 anys

I aquest govern es diu progressista, Vergonya no teniu.

Valoració:-2menosmas
Per Fapor, fa mes de 3 anys

És un insult al bon gust, a les nobles arts de la Escultura i l' Arquitectura, als palmesans, als visitants i a tothom que condemna el Franquisme.

Valoració:-1menosmas
Per Joan, fa mes de 3 anys

Gràcies MÉS! En tornar-hi vos votarà na Maria Lobera, traïdors!

Valoració:-2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris