algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
14°

ARCA: «Un informe desmunta sense pal·liatius les pretensions dels dirigents de Cort de destruir la Feixina»

133248

L'Associació per a la Revitalització dels Centres Antics (ARCA) ha manifestat aquest dimarts la seva «satisfacció» per l'informe jurídic que «proposa definitivament al Consell de Mallorca la catalogació del monument de la Feixina i, per tant, la seva conservació».

ARCA creu que l'informe jurídic del Consell de Mallorca entra dins la via de l'objectivitat i, en base al reconeixement d'uns valors patrimonials avalats pels informes de nombrosos tècnics, argumenta que el Consell de Mallorca té el deure de declarar com a Bé Catalogat de caràcter Insular el monument de la Feixina.

Informes aportats per ARCA

ARCA ha aportat diversos informes: el de Blanca Castaldo, professora de l'Escola Superior de Disseny de les Illes Balears; el de Jaume Llabrés, expert en Història; un més del Dr. Miquel Deyà, professor d'Història de la UIB i el de José Morata. A més, un redactat pels arquitectes Pere Nicolau, Carlos García Delgado i Pere Rabassa. «Des de tots els punts de vista del patrimoni històric, material i immaterial, artístic i arquitectònic els diversos autors expliquen la vàlua patrimonial del monument de la Feixina».

També ARCA informa que va lliurar durant el període d'al·legacions un llibre amb el contingut fotogràfic de l'exposició "Francisco Roca Simó. De Can Casasayas al Monument de sa Feixina". I, per últim, presentaren un informe elaborat pel misser Dr. Felio Bauzá, professor de Dret Administratiu, en què «es demostrava que el monument està adaptat a la Llei de Memòria Històrica».

«Aquestes aportacions i d'altres han sumat per aconseguir un informe acurat que desmunta sense pal·liatius les pretensions dels dirigents de Cort de destruir el monument de la Feixina. L'informe desmunta un a un els febles arguments de Cort per a la seva destrucció», conclou ARCA.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Vaja, vaja!, fa mes de 3 anys

Pel que es veu, el nombre de lectors-opinadors franquistes ha augmentat molt, però molt, en aquestes pàgines. I mai, que jo recordi, cap comentari havia rebut puntuacions tan altes com els que veim aquí signats per "Ensenyat", "Catalá tranquil", "Sa Faixina no es toca" i "Ciutadà emprenyat", tots ells partidaris de mantenir aqueix vergonyós símbol franquista. Ja ho deia jo l'altre dia, que el franquisme encara té molta força i que no sembla que s'acabi per ara!

Valoració:-1menosmas
Per astorat, fa mes de 3 anys

Ciutadà emprenyat, trob que mesclau ous amb caragols. Per molts anys que passin la ignominia serà la mateixa. Això de destruir esglésies i hospitals o altres edificis ja es va fer durant la guerra incivil i no ho podem alabar encara ara. Haureim de saber destriar el gran de la palla i conéixer el pa i el companatge. El record i el respecte per els que moriren injustament, reclama l'esbucament d'aquest "monument", altra cosa serà que els polítics ens vulguin emblanquinar i diguem amen per no tenir altre remei, però això no significa que estiguem d'acord ni molt manco. Just ens podem manifestar el dia de les votacions. I ho farem.

Valoració:-5menosmas
Per Vaja, vaja!, fa mes de 3 anys

Em sembla, Astorat, que et fas massa il·lusions amb el que farà el nou batle de Palma, Els franquistes tenen encara molt de poder, com mostren les dificultats per tomar aquest caramull de pedres. Jo som vell, vaig néixer poc abans de la guerra i no tenc esperances de veure'l tomat, com no tenc esperances de veure a Espanya una democràcia com pertoca. Quants d'anys hauran de passar fins arribar al punt en què el franquisme sigui només història? Cinquanta? Seixanta? Cent?

Valoració:-3menosmas
Per astorat, fa mes de 3 anys

NO passeu pena, ara el nou batle de Ciutat, T.Noguera, posarà damunt la taula, alló que toca tenir i amb un tres i no res veurem com cau aquella pedrota. Sa Feixina per avall!! I dirá al presidente del Consell que faci els comptes a caseva. El votarem per això, no crec que mos engani.

Valoració:7menosmas
Per Ciutadà emprenyat!, fa mes de 3 anys

L'odi només engendra odi!
81 anys després de l'inici de la guerra civil quin dany fa un monument despullat dels seus símbols!
Posats a tomar pedres, serien molts els monuments a tomar: Catedrals, esglésies, castells, murades i fins i tot hospitals de dubtós origen... I destruir infraestructures elaborades amb l'explotació de la gent.
Crec que seria més constructiu dedicar els esforços a reconstruir la Casa del Poble de Palma, esbucada amb nocturnitat i al.levosia a les acaballes del franquisme.
En una anys, quan ja no quedin conciutadans que visqueren la guerra en primera persona el monument deixarà de despertar calorosos combats i li pasarà com a la Seu i tant d'altres construccions.

Valoració:164menosmas
Per Sa Feixina no se toca, fa mes de 3 anys

Aixo esta clar:

SA FEIXINA NO SE TOCA!!!!

Arruix fanetisme!!!

Lo nostro patrimoni endavant!!!

Valoració:151menosmas
Per Catalá tranquil, fa mes de 3 anys

Nada señores... Os han quitado el caramelo de la boca. La fiesta se acabó! Game over.
Al final se impone la razón y el derecho, solo quedan ya pataletas y rabiar.
Aconsejo ver expediente del Consell para aprender derecho y sobre patrimonio histórico.
La UNESCO (ONU) lo tiene claro, muchos empeñaron su prestigio en una auténtica locura y ahora han quedado retratados.
Soy catalanista de izquierdas pero no un destructor de nuestro patrimonio histórico. El monumento fue adaptado en 2010 a la memoria histórica... Fin de la historia!!!! Ahora veremos si no hacen una cacicada y hay que ir a los Tribunales.
Un abrazada a tots amics del mon!!!!

Valoració:155menosmas
Per cap ferrerico, fa mes de 3 anys

Una posició que desmunta sense paliatius les pretensions dels dirigents d'ARCA de mantenir el poc "prestigi" que li podia quedar a l'associació

Valoració:10menosmas
Per Carca, fa mes de 3 anys

ARCA: Aspciació recuperació coses anacròniques

Valoració:6menosmas
Per A porgar fum!, fa mes de 3 anys

Entre els "tècnics" hi ha almanco un reconegut un ultraespanyolista. Molt fiable.

Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris