algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:
10°

Multitudinària marxa a Palma per reivindicar la recuperació dels drets de la ciutadania en l'àmbit laboral

Treballadors i aturats han sortit als carrers de Palma aquest dilluns, Primer de Maig, per exigir llocs de feina i salaris més justos i reivindicar que no es posin més «excuses» i que es recuperin els drets de la ciutadania en l'àmbit laboral.

A la plaça d'Espanya s'han congregat diverses manifestacions, convocades pels sindicats de les Illes, en què prop de 2.000 persones han reclamat que es millorin les condicions laborals i han demanat que es deroguin les reformes laborals.

La concentració més multitudinària ha estat l'organitzada pels sindicats UGT i CCOO, que ha finalitzat al passeig del Born amb un discurs dels secretaris generals dels dos sindicats, José Luís García (CCOO) i Alejandro Texías (UGT).

Els manifestants han realitzat el recorregut proveïts d'armilles reflectores, xiulets, pancartes amb missatges reivindicatius i banderes, en un dia en què el bon temps els ha acompanyat.

REIVINDICACIONS

Un cop dalt de l'escenari, García ha assegurat que encara queden «moltes coses per canviar» i ha remarcat que la sortida de la crisi «no arribarà a la classe treballadora si no està organitzada». A més, ha insistit que per tenir una vida digna és necessari tenir feina i, en aquest sentit, ha recordat que actualment a les Balears hi ha 34.000 llars amb tots els seus membres a l'atur.

Així mateix, el secretari general de CCOO ha estat molt crític amb les reformes laborals i ha explicat que amb elles «s'ha aconseguit precaritzar el treball, principalment de dones, immigrants i joves». Sobre aquests darrers, ha lamentat que s'hagin de marxar del país per trobar un futur.

Per la seva banda, Texías ha començat el seu discurs assegurant que l'1 de maig «no és un dia de festa, sinó de reivindicació» i ha defensat que «no és veritat que la crisi hagi acabat perquè no ha arribat a la gent». «Les polítiques d'austeritat estaven equivocades», ha dit.

Igualment, coincidint amb García, ha demanat de forma reiterada la derogació de les dues reformes laborals, ha sol·licitat a les patronals que «escoltin als treballadors» i al Govern que posi en marxa un pla de xoc per l'ocupació i que s'estableixi un Salari Mínim Interprofessional de 1.000 a final de la legislatura.

Tots dos secretaris generals s'han mostrat «satisfets» amb la participació en la manifestació, a la qual també han assistit el conseller de Treball, Iago Negueruela; la consellera de Serveis Socials, Fina Santiago; el líder de Podem a les Balears, Alberto Jarabo, i la secretària política, Laura Camargo; el batle de Palma, José Hila i la regidora de Sanitat, Antònia Martín, entre d'altres.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris