algo de nubes
  • Màx: 12°
  • Mín:

Els jardins de Marivent obriran les portes al públic a partir de maig

Els jardins ubicats al Palau de Marivent, que compten amb una extensió de 9.155 metres quadrats, estaran oberts al públic de manera gratuïta a partir del 2 de maig, excepte per Setmana Santa i del 15 de juliol al 15 de setembre.

Així ho ha anunciat aquest dilluns la presidenta del Govern, Francina Armengol, qui ha agraït a la Casa Reial que s'hagi mostrat favorable amb l'obertura del recinte a la ciutadania i a la família Miró per la cessió permanent de 12 escultures en bronze de Joan Miró.

L'horari del recinte, en el qual no estarà permesa l'entrada ni de cans ni bicicletes, serà de 09.00 a 20.00 hores de l'1 de maig al 30 de setembre i de 09.00 hores a 16.30 hores de l'1 d'octubre al 30 d'abril. La capacitat total és de 300 persones.

Pel que fa a les escultures, Armengol ha destacat que l'aposta «ferma i generosa» de la família Miró «permet millorar els jardins de Marivent» i ha remarcat que amb elles el recinte adquireix un important valor cultural. En concret, estaran exposades de forma permanent 12 escultures realitzades per l'artista mallorquí entre 1969 i 1981.

Per la seva banda, el nét de l'escultor Joan Punyent Miró ha assegurat que amb la instal·lació de les escultures s'ha fet «una cosa històrica ja que cap reialesa europea té un jardí escultòric com aquest». «La nostra intenció és que les escultures estiguin sempre aquí, tret que hi hagi una reclamació puntual per alguna exposició», ha afegit.

BOTÀNICA

El vicepresident del Govern, Biel Barceló, ha catalogat de «dia important» l'anunci de l'obertura definitiva del recinte i ha assenyalat que, a més de l'alt valor cultural, els jardins destaquen pel seu interès botànic. Precisament, els visitants podran contemplar fins a 40 espècies vegetals diferents, la majoria d'elles autòctones.

Per aquest motiu, Barceló ha celebrat que tant els ciutadans de Mallorca com els turistes que vinguin a visitar l'illa «guanyin tot aquest espai verd». «Era una reivindicació històrica que formava part dels 'Acords pel canvi'», ha dit.

El projecte ha estat coordinat per la Conselleria de Presidència del Govern i inclou la construcció d'uns banys, un accés per a persones amb mobilitat reduïda i la instal·lació de bancs i papereres. Així mateix, inclou la instal·lació de senyals en diferents punts per informar el públic sobre les espècies.

Les obres s'han adjudicat per un import de 217.000 euros. El manteniment dels jardins suposarà una despesa anual de prop de 100.100 euros per a la contractació del guàrdia de seguretat, un peó de jardinera i una assegurança de responsabilitat civil.

L'entrada dels visitants es realitzarà per la porta principal de Marivent, que podran visitar la zona enjardinada per temps il·limitat.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per BLA BLA I DESPESA, fa mes de 3 anys

EXPROPIACIÓ , NO TENIU COLLONS.

Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris