nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín:
14°

Palma comptarà amb una nova residència de 120 places per a persones majors dependents

Una nova residència per a persones majors dependents ubicada a la Ciutat Jardí de Palma oferirà 120 places.

Una nova residència per a persones majors dependents ubicada a la Ciutat Jardí de Palma oferirà 120 places que suposaran una oportunitat per aquestes persones. El solar té 6.450 metres quadrats i està localitzat a la finca de Son Martorell, entre els carrers de Nadal Batle i Xesc Forteza.

La iniciativa surt d’un acord aprovat entre la Conselleria de Serveis Socials, el Consell Insular de Mallorca i l’Ajuntament de Palma. Segons han informat la construcció d’aquesta nova residència té un cost aproximat de 8,5 milions d’euros i serà cofinançada, al 50 %, entre la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació i el Consell Insular de Mallorca. L’IMAS es farà càrrec de la gestió de la residència, mentre que la Conselleria de Serveis Socials finançarà les 120 places que ofereixi. Amb relació al calendari de construcció, està previst que durant l’any 2017 es posi en marxa el concurs arquitectònic, i durant els anys 2018 i 2019 es farà el procés de licitació de les obres i s’iniciarà la construcció, per poder acabar les obres a finals de l’any 2019.

L’acord entre les tres institucions és una «mostra de la voluntat de les administracions de resoldre un problema greu a la nostra comunitat i, especialment, a Palma, el municipi en què més demandes no resoltes hi ha de places residencials per a persones amb dependència». Fina Santiago ha recordat que «la voluntat del Govern en matèria de dependència està molt clara», ja que en un any i mig s’han creat 244 noves places per a persones grans amb dependència i es construiran aquesta nova residència a Palma, una altra a Marratxí i, possiblement, una residència més ubicada a Son Dureta, que s’està negociant amb el Govern espanyol.

Aquest dimarts, a l’Ajuntament de Palma, es durà a terme l’aprovació inicial del canvi d’ús dels terrenys, que passà a ser assistencial. Es recupera, així, un conveni subscrit l’any 2009 amb el consistori palmesà que va quedar paralitzat. «Una bona notícia per a Palma i per a la gent gran», ha remarcat Antoni Noguera, que ha destacat l’adequada ubicació de la residència a un lloc tranquil i agradable de la ciutat.

Per la seva part, la presidenta de l’IMAS, Margalida Puigserver, ha apuntat que l’objectiu «és aportar millores a les persones en situació de dependència a l’hora d’accedir a les residències», en aquest cas, a Palma.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Preu per preu, fa mes de 4 anys

És aquest el solar que fa més de 10 anys va anar na Rosa Estaràs a tallar una cinta i a inaugurar. Ara aquests poden anar a fer el mateix i esperar altres 10 anys més. No sé com la gent normal tenim tanta paciència... més aviat fetge diria jo.

Valoració:-4menosmas
Per No en parlem 'això, fa mes de 4 anys

Bona iniciativa. Més mitjans haurien de parlar de que MÉS dé preocupa per les nostres velleses, que no intentar fer un "Palma Arena" d'una contractes que són legals, encara que poc elegants.

Valoració:6menosmas
Per Lectors, fa mes de 4 anys

No podem escriure comentaris. La página ens treu defora

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris