cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 17°
19°

Se suspèn la vaga de taxis després d'arribar a un acord amb la Conselleria

Imatge d'arxiu de l'aplicació mòbil per a fer ús dels taxis.

Arxiu

Els taxistes de Palma han desconvocat la vaga després d'haver arribat a un acord amb la Conselleria de Territori, Energia i Mobilitat, pel qual s'elimina la llançadora que anava a connectar l'aeroport amb l'Estació Intermodal, a més de reduir el nombre de línies i freqüències dels autobusos que aniran a l'aeroport.

Així ho ha explicat el president de l'Agrupació Empresarial de Autotaxis de Balears, Toni Bauzá. Així doncs, l'acord permetrà mantenir quatre de les cinc línies que la Conselleria havia previst per unir Són Sant Joan amb zones turístiques de Mallorca: la de Cala d'Or -que tindrà un preu d'uns nou euros-, la de Cala Millor -el bitllet rondarà els 10-12 euros-, la d'Alcúdia -amb un preu d'uns deu euros- i la que anirà fins a Calvià, que al seu moment es va plantejar com dues línies diferents i que, finalment, s'ha unificat en una sola -costarà uns set euros-.

També s'ha obert la possibilitat d'implantar un nou trajecte que vagi fins a Cala Ratjada de cara a 2018. A més, s'ha reduït la freqüència de pas d'aquests autobusos i s'ha acordat que estiguin en funcionament els 365 dies de l'any -encara que en temporada baixa disminueixi la freqüència- una reivindicació dels taxistes, ja que aquest servei no hauria de ser només per a turistes, sinó també per a residents, ha assenyalat Bauzá.

Mesures compensatòries

D'altra banda, s'han acordat també mesures compensatòries, com la creació d'un pla d'ajuda per a aquells taxistes que vulguin renovar els seus cotxes, o canviar-los per uns altres de baixes emissions o híbrids, els qui rebran ajudes d'uns 3.000 euros per cotxe fins a aconseguir un pressupost anual de 300.000 euros.

En aquest sentit, Bauzá ha recordat que aquestes noves mesures suposaran un perjudici per al sector del taxi d'entre 14 i 17 milions d'euros segons les seves estimacions.

Una altra de les mesures serà la disposició de cursos de formació en anglès i altres matèries que poden ser útils per als taxistes, així com que siguin ells els qui cobreixin les línies deficitàries existents.

D'aquesta manera, determinats trajectes poc demandats serien realitzats per taxistes de la zona en lloc de per autobusos. Segons Bauzá, aquesta és una mesura positiva, doncs encara pagant el trajecte complet, ‘surt més barat a l'Administració’, mentre que el ciutadà continuaria pagant el mateix.

Cobertura a l’aeroport

A més, es planteja que la línia regular des de l'hospital de Son Espases cap a l'aeroport sigui coberta també per taxistes. Segons Bauzá, aquest trajecte es va pensar per sensibilitzar-se amb pacients que es traslladen des de la resta de les illes de Balears per rebre tractament, per la qual cosa seria una ‘forma d'afavorir al ciutadà’ sense habilitar un autobús que seria deficitari.

Unes altres de les mesures que prendrà el Govern serà la creació d'una app gratuïta per a taxistes, l'habilitació de diferents punts d'informació en l'aeroport sobre el servei, o la publicitación a través del seu web.

No obstant això, Bauzá ha assenyalat que els acords no són els que a la seva associació li hagués agradat aconseguir, però per solidaritat amb la resta d'agrupacions que convocaven la vaga, els han acceptat, si ben els procediments jurídics continuen en marxa.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per No es por agradar a tothom, fa mes de 4 anys

Greu error, Govern Balear del Pacte! Tanmateix els taxistes sempre voten PP i el continuaran votant. Però la gent que es serveix de l'autobús, que possiblement votaran la esquerra en majoría, perjudicats i decebuts i humil.liats, a la propera no vos votaran a voltros. I tan s b igotin i ho facin per partits decents i que es preocupen per la gent.
No en sabeu ni en sabreu mai. El PP ho sap fer, que dóna pastissos i llepolíesbala seus i esclata els altres

Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris