algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
12°

Sa Feixina Sí Que Tomba sol·licita el canvi de nom de l'Avinguda Joan March

La plataforma Sa Feixina Sí Que Tomba, formada per 55 entitats que impulsen la desaparició dels elements d'exaltació feixista dels carrers i places públiques de Mallorca, ha sol·licitat aquest divendres la retirada de la placa i el canvi de nom de l'Avinguda Joan March. A més, també han demanat la placa en record del pare Atanasio de Palafrugell.

Alguns membres d'aquesta plataforma ciutadana han acudit a l'oficina de registre de l'Ajuntament de Palma on han entregat diverses instàncies en què posen de manifest «que encara perduren en la ciutat, amb total impunitat, símbols en record a personatges criminals totalment implicats amb la repressió feixista, durant la guerra, contra la democràcia».

Aquesta reivindicació coincideix amb el 80 aniversari dels afusellaments d'Emili Darder Cànaves, Alexandre Jaume Rosselló, Antoni Maria Ques Ventayol i Antoni Mateu Ferrer, persones assassinades de manera covard pel feixisme que encara viu totalment impune a la democràcia.

ANIVERSARI DELS ASSASSINATS

Una de les integrants de la plataforma, Maria Antònia Oliver, ha manifestat que alguns dels familiars d'aquestes quatre persones assassinades els «han expressat que el millor homenatge que poden fer els càrrecs polítics i les institucions és, precisament, retirar aquests símbols que homenatgen els responsables del Cop d'Estat que va ser el detonant dels assassinats».

En aquest sentit, Guillem ha constatat que Joan March va ser un reconegut contrabandista, mafiós i burgés, que va finançar el Cop d'Estat de fa 80 anys, mentre que ha culpat el pare Atanasio de la repressió viscuda en l'antiga presó de Can Mir en els anys de dictadura.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Guiem, fa mes de 4 anys

En March també va ajudar a nes anglesos durant sa segona guerra mundial, contra es nazis , per lo que n'hi poreu posar una a favor, se va veure amb en Churchill
Feia negocis , amb tothom sempre a favor de sa seva butxaca

Valoració:0menosmas
Per Michi, fa mes de 4 anys

Deduzco entonces que, como AC/DC no estuvo nunca en Vallecas , no se le puede dedicar una calle allí?.
No sé qué hizo o deshizo Vara de Rey, pero me parece que alegar que sólo estuvo por allí de paso para retirarle una calle me parece un poco inconsistente, no crees?. O crees que se le debe retirar por español?. Eso sería un poco dictatorial, no te parece?.
Gracias

Valoració:0menosmas
Per Joan Miró Font, fa mes de 4 anys

A Vila d'Eivissa hi ha es passeig Vara de Rey (Joaquín Vara de Rey y Rubio, militar espanyol que morí a sa guerra de Cuba i que nasqué ocasionalment a Eivissa i pocs dies després sa família es traslladà amb ell i ja no hi tornà mai més), s'avinguda Pere Matutes Noguera (es Joan March eivissenc) i es bulevard Abel Matutes Juan (aquest no necessita presentació), en aquest cas dedicat en vida

Valoració:-1menosmas
Per Llegendes o veritats?, fa mes de 4 anys

Joan March va tenir un accident d'automòbil a Madrid i quan va ingressar a la clínica ja havia mort.
Però perquè la gent, que llavors vivia immersa en la religió, no fes acudits i comentaris sobre l'Infern, el dimoni i i el banquer, es van inventar la història de que abans de morir, s'havia confessat de tots els pecats que havia comés durant tota la seva vida ( cosa bastant mala de creure per algú que agonitza) i que encara va tenir corda, pet fer la broma de dir que havia fet el millor negoci de la seva vida.
Almenys m'ho va contar així una persona, a la que li havia contat un treballador de l'hospital . I si és mentida, el vagin a cercar a ell al cementiri, perwuè jo només dic el que me van dir ja què quan va passar, jo només tenia dos anys.

Valoració:3menosmas
Per si o si, fa mes de 4 anys

Y el de Adolfo Suarez en las proximidades de Sagrera.

Valoració:0menosmas
Per Emigrante, fa mes de 4 anys

El de la barba fue quien tomó la fotografía.

Valoració:1menosmas
Per Tomeu, fa mes de 4 anys

Este gobierno del pacte , como siempre solo sirve para cambiar nombres de plazas y calles etc .. pero lo,que es gestionar la cuestión económica paro, déficit res de res no sirven ..mejor que le pidan consejo a su compañero de viaje el Sr Presidente del Parlament por su preparación y conocimiento sobre la materia

Valoració:-1menosmas
Per yuan, fa mes de 4 anys

Y el valle inclan? Me estoy enpezando a preocupar... vosotros no?

Valoració:2menosmas
Per Fora, fa mes de 4 anys

Per haver finançat als colpistes i al bàndol rebel de la Guerra Civil, van morir moltes persones i la demoràcia encara no s'ha recuperat íntegrament.

Valoració:14menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris