nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
11°

Una treballadora d'Acciona pateix greus represàlies per dur el vel islàmic a la feina

Una treballadora d’Acciona pateix greus represalies per dur el vel islàmic a la feina.

El jutjat social número 1 de Palma ha estimat la sentència interposada per una treballadora d'una companyia de l'Aeroport a qui se li va prohibir dur el vel propi de la seva religió (hiyab), ja que es considera que existeix una «vulneració del dret fonamental a la llibertat religiosa».

En la sentència, s'ordena a l'empresa al «cessament immediat» de «l'actuació contrària» a aquest dret fonamental, al restabliment de la situació anterior a produir-se la lesió, a abonar-li un total de 4.491 euros per les retribucions deixades de percebre per les diferents sancions de l'empresa i a indemnitzar-li amb 7.892 euros.

Cal destacar que l'empresa Acciona va sancionar la denunciant en diferents ocasions, entre finals del 2015 i principis del 2016, privant-la d'ocupació i sou per no acatar «les normes d'uniformitat».

Per la seva banda, l'empleada va argumentar que aquesta situació va alterar «greument» el seu estat «psíquic i emocional». «Durant aquest temps he patit un avortament; havent-me causat tot això un dany i perjudici moral irreparable», va exposar al moment de la denúncia.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per susana, fa mes de 4 anys

estimada senyora!!!!! si no li agrada la manera de viure i integrar-se en Espanya / Mallorca .......pot anar-se en qualsevol moment. ens ferà un favor. I es pot dur tot la seva família

Valoració:5menosmas
Per Miquel, fa mes de 4 anys

Si no la acomiaden, aquesta no s'aturarà amb poder dur el vel. Després farà el Ramadan i no voldrà treballar i s'anirà aferrant a l' Alcorà per fer de les seves.
Jo de Acciona recorreria la la sentència, que tanbé pareix mentida que un jutge pugui ser favorable a botarse els reglaments. I si tornassin a perdre, l'acomiadament és lliure i les indemnitzacions són molt barates.
I s'en ardaran prou, de tornar fitxar musulmans.

Valoració:4menosmas
Per Tinc dret, fa mes de 4 anys

Jo demà deixaré la meva feina al registre d' un centre oficial perquè necessito confessar-me d'un pecatot de la carn que he comès.

Valoració:7menosmas
Per idò, fa mes de 4 anys

Se la despide ipso facto, aunque se le tenga que pagar indemnización. La empresa, saldría ganando mil veces. Muerto el perro, muerta la rabia.

Valoració:6menosmas
Per "Castella mos roba", fa mes de 4 anys

Això ès una pasterada (una "pifia" en castellà).
No sé com gent que se suposa que tenen Batxiller i són universitaris facin aquestes pasterades.


Primer, els mahometans no estan obligats a dur "chilaba", ni turbant, ni vels, ni mocadors, ni burca, etc.

Valoració:9menosmas
Per Maria, fa mes de 4 anys

A França està prohibit dut vel a les escoles i oficines públiques o obertes al públc.
I si una alumna o treballadora té una malaltia i ha de dur el cap tapat per sofrir d,'alopècia, ha de presentar un certificat metge al centre de treball o escola, per poder dur el mocador

Valoració:9menosmas
Per Quinahumil.liacio, fa mes de 4 anys

Segur que és el seu home, el la obliga a dur el vel. I posats.a ser "masclistes" també la hauria de mantenir i fer que feixàs la plaça per algú menys "religiós"
I ara diu un musulmà pels informatius "que ens anem acostumant".

Valoració:5menosmas
Per Ferragut, fa mes de 4 anys

Un rosari és un símbol religiós, un mocador és un símbol de opressió masclista.

Valoració:12menosmas
Per O tots moros o tots cristans, fa mes de 4 anys

No dur vel no és cap pecat per les dones musulmanes. I si una empresa obliga els seus empleats a dur uniforme, seria una falta cap a la resta d'empleats que es concedis un permís especial a una senyora mussulmana ,per a modificar el seu uniforme.
I el que ha passat és que ha aquest cas ha acabat als tribunals i la dona l'ha guanyat i ara, Acciona l'haura d'indemnitzar i tornar admetre.
Ja ho sabem els catòlics practicants. També poden arribar tard a la feina si és que sbans han anat a Missa.

Valoració:12menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris