nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
12°

Cort posa en marxa classes de castellà i d’alfabetització al casal de barri de Son Gotleu

L’Ajuntament de Palma, a través de les àrees de Participació Ciutadana i amb el suport de Batlia, ha posat en marxa classes de castellà amb servei d’escoleta inclòs al Casal de Barri de Son Gotleu amb un pressupost de 15.500 euros.

Les classes han començat aquesta setmana i s’imparteixen els dimarts, dimecres i dijous de 10 a 13 hores fins el proper mes de maig. El termini per apuntar-se encara roman obert. Per fer-ho les persones interessades es poden adreçar al mateix Casal de Barri de Son Gotleu (carrer José de Diego, 4) de 17 a 21 hores.

De moment aquestes classes estan gaudint d’una molt bona acollida al barri. De fet, durant els primers dies ja s’hi ha apuntat 40 persones de nacionalitats diverses, moltes d’elles dones amb més de 10 anys de residència. Destaca l’assistència de persones de Nigèria, Ghana, Marroc i Argèlia.

Gestió directa per part de les associacions

Amb aquesta nova activitat es respon a una demanda de les associacions usuàries del Casal de Barri que han participat en diferents reunions amb persones del departament de Participació Ciutadana per tal de conèixer les seves inquietuds.

Les entitats ciutadanes exposaren que l’oferta de formació de castellà que es duu a terme al barri no era suficient per assumir tota la demanda i varen fer palès la necessitat d’acompanyar l’oferta d’un servei d’acollida d’infants per tal que moltes dones que fins ara no s’havien apuntat poguessin gaudir d’aquesta formació.

Aquesta activitat, a més, serà gestionada directament per l’Associació d’Inmmigrants de Ghana amb la supervisió tècnica del departament de Participació Ciutadana. L’activitat compta a més amb el suport de diferents Associacions de Veïns de Palma com l’AAVV de Son Dameto, que ha aportat material didàctic prop resultat de la seva experiència de formació al llarg de 15 anys. L’Associació de Veïns de Son Rapinya, per la seva banda, aporta suport a la gestió i recursos i l’Associació de Veïns s’Alzina assumeix el taller de classes d’alfabetització nivell 0.

Les associacions aportaran també altres activitats complementàries per l’aprenentatge de la llengua com ara cuina, cine-fòrum, teatre, etc. Així, el servei es transforma també en un procés de gestió cívica i treball en xarxa, per dinamitzar el casal i el barri des d’una perspectiva sociocultural i socioeducativa.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per "Castella mos roba", fa mes de 4 anys

Ja que se me ha esborrat un comentari, el tornaré repetir però de una altra manera.

Torre de Babel.
¿Quin sentit té aquesta narració, sobre la Torre de Babel?

¿Ès correcta la dispersió i que tothom conegui la seva llengua i que hagi moltes de llengües?

¿Ès correcta la concentració (avui diriem globalització) i que només hi hagi una sólo llengua?

Valoració:0menosmas
Per A Mallorca, en català, fa mes de 4 anys

"Les associacions aportaran també altres activitats complementàries per l’aprenentatge de la llengua com ara cuina, cine-fòrum, teatre, etc."


Naturalment, com que es tracta de l'aprenentatge de la llengua castellana, les activitats de cuina, cine-fòrum, teatre, etc. seran en espanyol.

Valoració:0menosmas
Per Ha, ha, ha!, fa mes de 4 anys

Quina manera més curiosa de treballar per la normalització de la llengua catalana: posar en marxa classes de castellà!

Valoració:3menosmas
Per Josep Miquel, fa mes de 4 anys

Es evident que s'orinal fa un bon servici, peró just a un llopc concret, davall es llit. En altres questions va molt perdut, a Son Gotleu i a tota la resta de pobles i ciutats de les Illes hi ha moltissima gent que parla el català, que a mes també parlen el castellà, ara que també hi ha moltissima gent que no parla el català pero destro destroça el castellà. Basta veure alguns que compareixen per aquí per veure quin nivellarro cultural tenen. Al que també estimam el castellà, en que sigui una llengua forastera, ens fa mal d'ulls veure com alguns ataquen al catalá, llengua oficial i propia, escriguent com ho fan.

Valoració:-7menosmas
Per Ja ho val, fa mes de 4 anys

Creant nous agents d'espanyolització.

Valoració:4menosmas
Per Guiem, fa mes de 4 anys

Ara resulta que a son Gotleu, ja saben es català, i els hi volen fer aprendre es catellà per que sabiguen ses dues llengos oficials ,

Valoració:13menosmas
Per malloquin, fa mes de 4 anys

De sentido común, seguro que será más provechoso que sacar el salvoconducto.

Valoració:0menosmas
Per T, fa mes de 4 anys

Pot Esser que els ensenyin llengues,Perque se,n tornin,un poc mes formats.

Valoració:-6menosmas
Per Pogut, fa mes de 4 anys

Allà on posa "Així, el servei es transforma també en un procés de gestió cívica" hi ha de posar "Així, el servei es transforma també en un procés de colonització"

Valoració:11menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris