muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
13°

Troballes importants al jaciment púnic de sa Galera

Les troballes situen l’Illot de sa Galera com un dels jaciments més importants de l’època púnica del Mediterrani Occidental. Els descobriments en la petita illa, situada en la badia de Palma, confirmen una història humana de més de 4.000 anys i un gran potencial arqueològic.

«Es tracta d’un jaciment excepcional, un centre cerimonial únic», han destacat Jorge Argüello i Ramon Martín, els responsables de les excavacions.

L’equip responsable de les excavacions del jaciment de sa Galera han presentat avui les darreres troballes. També han donat a conèixer la nova senyalització que s’habilitarà al jaciment i a cas Quitxero i en la qual l’Àrea de Cultura, Patrimoni, Memòria Històrica i Política Lingüística i el Consorci de Platja de Palma hi han col·laborat.

Per al regidor de Cultura, Llorenç Carrió, «sa galera és el jaciment púnic mes important de Palma. La feina que s'està fent ha engrescat a la gent de can Pastilla i, a més, està atracant la cultura arqueològica a la resta de Palma».

La fita més destacada ha estat el descobriment dins un pou de tres metres de profunditat d’una peça ceràmica votiva única que s’ha trobat sencera i que data del segle I a.C. «Destaca el fet que s’havia col·locat i no llançat, un fet a nivell religiós destacat», han explicat. En el jaciment també s’han trobat bols, gerres, set monedes púniques encunyades a Eivissa i 10 cossos humans del segle I d.C,a més de 1.400 esquelets de corbs marins trobats dins un pou.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per barrufet, fa mes de 4 anys

-Vos doneu compte quin tipus de bestià navega moltes vegadas per las las xarxas socials.- Fot fastic.

Valoració:11menosmas
Per Fatxa tronat, ves a escriure al teu pamflet, fa mes de 4 anys

Això és infumable. No just es permet insultar per dues vegades a un comentarista en només dues retxes, sinó que amolla una animalada més grossa que La Seu, insultant de passada a l' equip d'arqueòlegs que ha fet les excavacións.
Poca vergonya, maleducat i sobre tot , CURT

Valoració:8menosmas
Per Sergio, fa mes de 4 anys

Idons ¿Y que sabes tu, tontito, si se ha hecho malbien el patrimonio o si esto son sólo los restos de un pícnic, merluzo?

Valoració:-8menosmas
Per I doncs, fa mes de 4 anys

Si a un illot enfront de Cala Estància es troba tot aquest patrimoni arqueològic, vol dir que a les illes grosses en hi de via haver molt més, però que s' ha fet malbé.

Valoració:10menosmas
Per i tant, fa mes de 4 anys

Entra dentro de lo normal: todo lo que hay en Mallorca y alrededores desde hace 50.000 años es catalán. Son la luz, el faro y la guía de nuestro pueblo.

Valoració:-10menosmas
Per Fanoi, fa mes de 4 anys

Mala imatge

Valoració:0menosmas
Per Fanoi, fa mes de 4 anys

Aquest individu de baix a més d'estarbbollat és un.analfabet.
Com així no bloquejau a aquesta gent que dóna tanta mala llargs ?

Valoració:4menosmas
Per yuan, fa mes de 4 anys

Han encontrado el fosil del primer catala?

Valoració:-10menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris