nubes rotas
  • Màx: 25°
  • Mín: 24°
25°

Palma recupera el seu nom original

La Seu, Palma.

29-11-2016

El Parlament ha aprovat aquest dimarts la modificació de la Llei de Capitalitat perquè Palma recuperi el seu nom original, sense l'afegitó de Mallorca. Des de l'Ajuntament de Palma mostren la seva satisfacció per aquesta decisió, que va sol·licitar l'equip de govern. El regidor d'Economia, Hisenda i Innovació, Adrián García, ha acudit al Parlament en representació de l'Ajuntament.

La Junta de Govern del 30 de desembre de 2015 va aprovar iniciar l'expedient per derogar l'article 1 de la Llei 6/2012 de modificació de la Llei 23/2006 de Capitalitat de Palma, que va tenir el vistiplau del Ple de l'Ajuntament. L'acord compta amb tres informes que avalen la decisió: del Servei Lingüístic de la UIB, del cronista de la ciutat i dels Serveis Jurídics municipals.

La modificació de la Llei de Capitalitat també ha incorporat una esmena acordada entre els grups que donen suport al Govern i l'Ajuntament de Palma per tenir en compte la doble i triple insularitat de Menorca, Eivissa i Formentera quant a tarifes i abonaments per a l'accés a la ciutat des del port i l'aeroport i perquè els estudiants universitaris i de cicles de formació professional amb residència a Menorca, Eivissa i Formentera puguin accedir al transport públic en les mateixes condicions que els residents a Palma.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Tià, fa mes de 3 anys


Per a en Joan Capó.

Encara ara, a Barcelona, aquest és l'ús normal.

Les primeres vegades que hi vaig anar, quan deia que era mallorquí, la gent solia demanar "De Mallorca mateix?". Jo ho vaig arribar a prendre tort. Els solia respondre "Si som mallorquí vol dir que som de Mallorca", fins que vaig aclarir que ho deien tal i com tu assenyales.

Mallorca era allò que els pagesos en deim "Cutat", i la resta era "l'illa de Mallorca".

Aquells barcelonins havien conservat la nomenclatura antiga.

Valoració:5menosmas
Per Això és un tema que calgui crear un problema?, fa mes de 3 anys

I això és el nivell de temari que tracten els nostres dirigents, en lloc de tractar l'atur, l'habitatge, l'educació, la corrupció,...temes que reialment son problemes i no aquesta gilipoiada que només és una cortina de fum del problemes importants de la ciutadania.

Valoració:-8menosmas
Per Joan Capó, fa mes de 3 anys

Tot ben explicat a:
https://bibiloni.cat/textos/ciutatdemallorca.pdf

Valoració:14menosmas
Per Joan Capó, fa mes de 3 anys

El nom de la ciutat de 1229 a 1715 va ser Mallorca. El mateix nom per a la ciutat i l'illa. Com Eivissa.

Valoració:16menosmas
Per S´han acabat les manipulacions?, fa mes de 3 anys

Al pa pa i l vi, vi. Per ser resspetuosos i exactes.

Valoració:9menosmas
Per Ropit, fa mes de 3 anys

- Yo soy sevillano, ¿y tú?
- Yo palmademallorquín.

Valoració:7menosmas
Per Ropit, fa mes de 3 anys

Jo li posaria Llonguetia, que es on viven els llonguets.

Valoració:-11menosmas
Per clar, fa mes de 3 anys

Y los que de niños vivíamos en barrios fuera de las avenidas, y no precisamente a 500 millas, decíamos antes de ir al centro: "M'en vaig a Palma" o "He anat a Palma". Y no hablo de ningún siglo. Barriada del Capitol, por ejemplo.

Valoració:0menosmas
Per Macia, fa mes de 3 anys

El nom original, el nom de la ciutat romana, es exactament aixi, Palma. Durant el domini musulma li varen posar Madina Mayurca, o sigui Ciutat de Mallorca. Avui en dia a sa Part Forana encara molta gent l'anomena Ciutat. El nom de Palma de Mallorca ni te arrel historica, ni cap sentiment popular entre els malllrquins, una altre cosa es entre sa gent de sa Peninsula.
A jo m'agrada Palma, el nom roma, el seu nom original, a mes crec que juntament amb Campos i possibement Muro son les uniques poblaciins mallorquines que conserven els noms llatins originals

Valoració:15menosmas
Per nofret, fa mes de 3 anys

L'arribada de la democràcia va fer pensar que és recuperaria el nom històric de la Ciutat de Mallorca i no aquests bunyols de Palma o Palma de Mallorca, tant me fa, ofert a un nou Cèsar (Carles V), cansat de fer matar agermanats. Ni la dreta sucursalista ni l'esquerra malinformada no gosen recuperar el vertader nom... vergonya cavallers, vergonya.

Valoració:16menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris